Τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων ζητά ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει έπειτα από την κατάπτυστη και απολίτιστη πρόταση του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται η θανάτωση όλων των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονται και δεν υιοθετούνται.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ο Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε ότι είναι υπέρ της ευθανασία των αδέσποτων επικαλούμενος την προστασία της δημόσιας υγείας και των παιδιών, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες τις Ευρώπης. Μόνο που ο δήμαρχος Σερρών αγνοεί ότι στις πολιτισμένες χώρες δεν υπάρχουν αδέσποτα καθώς οι πολίτες έχουν παιδεία και δεν παρατάνε τα ζώα τους στο δρόμο, ούτε τα αφήνουν να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα.

 

 

Μετά το σάλο ο δήμαρχος Σερρών μιλώντας στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια μάζεψε τις αρχικές του δηλώσεις περί ευθανασίας σε όλα τα σκυλιά που δεν υιοθετούνται λέγοντας ότι η θανάτωση θα πρέπει να γίνεται σε κάποιες κατηγορίες σκύλων, δηλαδή επιθετικά, γέρικα, ανάπηρα ή άρρωστα με ανίατες ασθένειες που δεν μπορούν να αναλάβουν τα φιλοζωικά σωματεία.

Η νέα προκλητική τοποθέτηση του Πέτρου Αγγελίδη προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας, η οποία του είπε ότι αυτό που ζητά είναι σοκαριστικό και ότι θα περίμενε κανείς από έναν δήμαρχο πριν μιλήσει για θανάτωση ζώων που είναι ταλαιπωρημένα από τη ζωή στο δρόμο να προτείνει λύσεις ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα.

 

 

Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απατώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Σερρών αναφέρει πολύ εύστοχα ότι οι διάφοροι νάνοι της δημόσιας ζωής καταδεικνύουν την ευθανασία ως λύση στην εγκληματική ανευθυνότητα των νεοελλήνων απέναντι στα ζώα. «Επιτέλους βρέθηκε μετά από τόσα χρόνια προβληματισμών και αναζητήσεων η λύση για να μην έχουμε αδέσποτα. Το ανακοίνωσε δημόσια όλος καμάρι για την ευφυή πρότασή του ο κτηνίατρος Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Να τα στείλει όλα στον συνονόματό του Άγιο Πέτρο δια της πολιτισμένης, μας είπε, μεθόδου της ευθανασίας όλων των αδέσποτων που δεν υιοθετούνται, δηλαδή της δολοφονίας τους πιο λαϊκά.

Θα εισηγηθεί είπε την πρότασή του στο Υπουργείο, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία στην Ελλάδα και να προσαρμοστεί με τις πολιτισμένες χώρες. Στην Ελλάδα του 2016 με την κάθετη έκπτωση αξιών και ιδανικών, που μας οδήγησαν οι πολιτικές των τελευταίων 40 χρόνων, οι λέξεις έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα και πολιτισμός ονομάζεται από το Δήμαρχο Σερρών η δολοφονία υγιών και αθώων έμβιων.

Ξεπερασμένοι θα μας πείτε τόσοι γίγαντες του παγκόσμιου πνεύματος που ονομάζουν πολιτισμό την προστασία και την φροντίδα των ζώων. Σήμερα οι διάφοροι νάνοι της δημόσιας ζωής καταδεικνύουν την ευθανασία ως λύση στην εγκληματική ανευθυνότητα των νεοελλήνων απέναντι στα ζώα. Να σκοτώνουμε τα θύματα λοιπόν και όχι τους θύτες.

Να προτείνει, συμπληρώνουμε εμείς, ο κ. Αγγελίδης ο κτηνίατρος, που έδωσε μάλιστα και κάποιο όρκο για να πάρει το πτυχίο του, να αλλάξουν και οι θεμελιώδεις αρχές δικαίου και να τιμωρούνται στο εξής τα θύματα αντί για τους δράστες.

Οι ευθανασίες, ως «λύση» του θέματος των αδέσποτων, καθώς και οι στειρώσεις των αδέσποτων χωρίς άλλα παράλληλα μέτρα, έχουν παγκόσμια αποτύχει παταγωδώς, όπου εφαρμόστηκαν είτε το ένα είτε το άλλο. Σκότωσαν διαχρονικά εκατομμύρια αδέσποτα αλλά αυτά είναι πάντα και συνεχώς αυξανόμενα ανάμεσα μας.

Γιατί άραγε; Η λύση είναι τόσο απλή και δοκιμασμένη με πλήρη επιτυχία στις χώρες, που δεν έχουν αδέσποτα. Και λέγεται στείρωση του ιδιόκτητου ζώου συντροφιάς παράλληλα με την στείρωση του αδέσποτου, λέγεται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα των ιδιοκτητών για την σήμανση και την καταγραφή των ζώων τους και των ανεξέλεγκτων γεννήσεων λέγεται κίνητρα για την στείρωση και αντικίνητρα για την μη απόκτηση ζώου από εκείνους που δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.

Λέγεται παιδεία κρατική μέσα στα σχολεία, λέγεται συνεχής ενημέρωση, λέγεται -για να το προεκτείνουμε και παραπέρα- όχι πώληση ζώων στα pet-shops και στις λαϊκές, κάθετη μείωση των εισαγωγών χιλιάδων νέων και ανεξέλεγκτων ζώων συντροφιάς κάθε χρόνο, λέγεται κτύπημα του παράνομου εμπορίου στη χώρα μας, λέγεται δραστική μείωση των εκτροφών από τους νόμιμους εκτροφείς.

Όλα τα άλλα λέγονται μια τρύπα στο νερό. Αυτό είναι πολιτισμός κ. Αγγελίδη και όσοι άλλοι Δήμαρχοι της ΚΕΔΕ συντάσσονται με τις ευγενείς αυτές απόψεις. Γι’ αυτό θα μείνετε κι εσείς και οι όμοιοί σας με την πρότασή στο χέρι.

Στην Ελλάδα του 2016 οι ανεύθυνες, οι στερούμενες λογικής, οι αήθεις και αμοραλιστικές αυτές προτάσεις δεν έχουν θέση, όσο και αν σκούζετε γιατί είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε σωστά την αρμοδιότητά σας αυτή.

Είπε και άλλα ωραία και έμπλεα υποκρισίας ο αγγελιοφόρος του θανάτου κ. Αγγελίδης, όπως ότι θα προστατέψει την δημόσια υγεία, που κινδυνεύει !!! από τα αδέσποτα και τους ακραίους (sic) φιλόζωους.

Θα του πούμε, να αφήσει τα ξεπερασμένα πολιτικάντικα γιατί η δημόσια υγεία κινδυνεύει από την πείνα και την ανέχεια 7 χρόνων αφαίμαξης των εισοδημάτων του λαού, από τα φάρμακα που δεν έχει, από τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν, από τα φαγητό που δεν έχει να δώσει στα παιδιά του και όχι από τα ζώα και εκεί να στρέψει τα φιλάνθρωπα αισθήματά του.

Αλλιώς ακούγεται ψεύτικος, γραφικός, παλαιοκομματικός και ακραίος. Αυτός και οι όμοιοί του και όχι οι πολίτες, που έχουν αρχές και ιδανικά και που σέβονται κάθε ζωή δίπλα μας. Ανθρώπινη ή μη. Περαστικά» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.