Τουλάχιστον 414 κουτάβια εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους τα τελευταία 3 χρόνια στη Λέσβο

Κάθε τρεις ημέρες ένα νέο κουτάβι πετιέται στους δρόμους της Λέσβου χρόνια σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων τριών ετών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».

«Αποχαιρετούμε τον Φεβρουάριο με ένα νούμερο χαρακτηριστικό της κατάντιας μας. Μέσα σε μόλις δύο μήνες (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017) η ΚΙΒΩΤΟΣ ενημερώθηκε για 35 εγκαταλείψεις ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ κουταβιών (ΟΧΙ γέννες αδέσποτων ζώων) που βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια, κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, παρατημένα στη μέση του πουθενά, στη Λέσβο, με τις περιοχές Πλωμαρίου, Πολιχνίτου και Μυτιλήνης στη κορυφή αυτής της λίστας της ντροπής.

 

 

Φαντάζεστε πόσα κουτάβια πετάχτηκαν στους δρόμους, για να καταλήξουν «αδέσποτα», χωρίς κανείς να ενημερωθεί ποτέ.

Από τον Ιούνιο του 2014, που αρχίσαμε να κρατάμε αρχεία, μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον 414 ανήλικα κουτάβια πετάχτηκαν στους δρόμους, πάνω από 1 νέο αδέσποτο κουτάβι κάθε 3 ημέρες επί τρία χρόνια!

 

 

Και όλα αυτά γιατί κάποια δίποδα είναι ανίκανα να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων. Και όλα αυτά γιατί κανείς από εμάς τους υπόλοιπους “δεν είδε”, “δεν ξέρει”, “δεν θέλει να μπλέξει”» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».