Τους σκότωσε και τα δύο σκυλιά ο δολοφόνος της Οιχαλίας Τρικάλων

Τα σκυλάκια της φωτογραφίας είναι η Λίζα και η Λούση. Και τα δύο ζώα έπεσαν θύματα του παρανοϊκού δολοφόνου που δρα ανενόχλητος στην Οιχαλία Τρικάλων, ο οποίος συστηματικά ρίχνει φόλες ακόμα και στις αυλές των σπιτιών εξολοθρεύοντας με μαρτυρικό θάνατο δεκάδες ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Η Λίζα και η Λούση ήταν πρώην αδεσποτάκια που από κουτάβια υιοθέτησαν η Ελένη και ο Βασίλης Παπαποστόλου. Δύο άνθρωποι που παρά το γεγονός ότι ζουν κι εργάζονται στο Ουλμ της Γερμανίας, φιλοξενούν αδέσποτα σκυλάκια στην αυλή του σπιτιού τους στην Οιχαλία Τρικάλων και με δικά τους έξοδα τα φροντίζουν φιλόζωοι της περιοχής έως ότου βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες για εκείνα.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2015 ο δράστης είχε ρίξει δηλητηριασμένα δολώματα στις αυλές σπιτιών και στους δρόμους της Οιχαλίας Τρικάλων με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο 6 σκυλάκια κι άλλα να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ανάμεσα στα σκυλάκια που έπεσαν θύματα του εγκληματία ήταν η Λίζα και η Λούση. Ο δράστης έριξε φόλες στην περιφραγμένη αυλή του σπιτιού της οικογένειας Παπαποστόλου με αποτέλεσμα το Λιζάκι να μην αντέξει το ισχυρό δηλητήριο και να πεθάνει μέσα σε λίγα λεπτά. Η Λούση στάθηκε πιο τυχερή καθώς σώθηκε την τελευταία στιγμή χορηγώντας της ατροπίνη.

 Η Λίζα δολοφονήθηκε στην αυλή του σπιτιού της στις 2 Ιανουαρίου του 2015

Δυστυχώς όμως ο εγκληματίας ξαναχτύπησε στις 20 Οκτωβρίου του 2015 σκοτώνοντας 20 αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Θύμα του και η Λούση, η οποία  αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. «Κάποιος συγχωριανός μου από την Οιχαλία Τρικάλων θέλησε τότε να μου ευχηθεί για τον καινούργιο χρόνο και το έκανε με ένα σατανικό τρόπο. Έριξε στην αυλή του σπιτιού μου φόλα. Η μικρή μας Λίζα δεν τα κατάφερε. Η Λούση μας γλύτωσε στο παραπέντε. Έφαγε όμως το θάνατο τον Οκτώβριο. Το δίποδο αυτό τέρας πρέπει να εντοπιστεί και να πληρώσει για τις τόσες αθώες ψυχές που πήρε στο λαιμό του. Η Οιχαλία Τρικάλων είναι ένας πλούσιος τόπος όπου συναντά κανείς τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, τα πιο πολυτελή σπίτια και τα πιο φθηνά αισθήματα για τα ζωάκια. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που τα φροντίζουν» ανέφερε οργισμένη η κα Ελένη Παπαποστόλου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ενημερώνοντας ότι δίνει 500 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

 Η Λούση παρέα με την εγγονή της Ελένης Παπαποστόλου. Τα λόγια περισσεύουν.

Με αφορμή τη μαζική εξόντωση αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στην Οιχαλία Τρικάλων στις 20 Οκτωβρίου η ομάδα του OichaliaNews.gr σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων – «ARTEMIS» θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου φιλοζωική εκδήλωση - ομιλία. Σημείο συνάντησης θα είναι το πρώην Δημαρχείο Οιχαλίας ώρα 17.00. Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν αυστηρά 18.00 και θα είναι διαδραστικές και κατάλληλες και για παιδιά.

 

 

Στην κοινή ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης αναφέρονται τα εξής: «Δυστυχώς στην Οιχαλία βρέθηκαν σχεδόν 20 σκύλοι νεκροί το τελευταίο διάστημα πράγμα που έχει ταράξει τους κατοίκους. Οι κάτοικοι που είδαν το αποτρόπαιο θέαμα έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές και έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Σύμφωνα με τους νόμους 4235/14 & 4039/12: άρθρο 16 για κακοποίηση ζώων, οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ καθώς και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ & ΜΗ ΖΩΩΝ. ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ. Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ».