Τους τελευταίους 2 μήνες βρέθηκαν 43 ιδιόκτητα κουτάβια εγκαταλελειμμένα στο νησί της Λέσβου

Συνολικά 43 ιδιόκτητα κουτάβια βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια, κλεισμένα σε σακούλες και παρατημένα σε χαρτόκουτες τους δύο τελευταίους μήνες στο νησί της Λέσβου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης». Σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι παρατηρείται μια αύξηση στις εγκαταλείψεις ιδιόκτητων κουταβιών της τάξης του 34,3%.  

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει: «Πιστοί στο πνεύμα των εορτών, κάποιοι καλοί συμπολίτες μας γιόρτασαν και φέτος τις γιορτές πετώντας τα ιδιόκτητα κουτάβια τους στο δρόμο. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 - Ιανουαρίου 2016, η ΚΙΒΩΤΟΣ ενημερώθηκε για 43 ιδιόκτητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια, κλεισμένα σε σακούλες, παρατημένα σε χαρτόκουτες έξω από σπίτια ή μαγαζιά, πεταμένα μέσα σε αυλές.

Με ιδιαίτερη περηφάνια σημειώνουμε ότι φέτος τα πήγαμε πολύ καλύτερα από πέρυσι, όταν το ίδιο διάστημα πετάχτηκαν σαν σκουπίδια 32 ιδιόκτητα κουτάβια (κι έτσι πετύχαμε αύξηση εγκαταλείψεων κατά 34.3%). Είμαστε σίγουροι ότι τα δίποδα κτήνη που κυκλοφορούν ανάμεσά μας θα συνεχίσουν ανενόχλητα τα έργο τους, όσο οι περισσότεροι από εμάς αδιαφορούμε για «τα κουτάβια του γείτονα», ώστε στα τέλη του 2016 να έχουμε τη χαρά να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 108 ιδιόκτητων κουταβιών που πετάχτηκαν στο δρόμο το 2015. Και εις χειρότερα».