Βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που κλώτσησε αδέσποτο σκύλο στην Μυτιλήνη

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» ανακοίνωσε ότι το Α.Τ. Μυτιλήνης βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον άνδρα, ο οποίος στις 16 Μαΐου του 2019 κλώτσησε με δύναμη αδέσποτο σκύλο έξω από το Café Grec επί της οδού Χριστουγέννων 1945 στην Μυτιλήνη, του οποίου η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το συμβάν.

Τότε ο δράστης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες». Η θύελλα αντιδράσεων συν το γεγονός ότι είχαμε προεκλογική περίοδο, ο δράστης αναγκάστηκε να ζητήσει μέσω facebook συγνώμη για την αψυχολόγητη, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά του να κλωτσήσει ένα σκυλάκι που γάβγιζε σε έναν περαστικό.

Η βεβαίωση του προστίμου τελικά έγινε μετά από έξι μήνες καθυστέρηση και μετά την επίσκεψη του προέδρου του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» Ιωσήφ Μποτετζάγιας στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, ο οποίος ζήτησε  να μάθει για ποιους λόγους δεν προχωρούσε η βεβαίωση του σχετικού προστίμου, ενώ υπήρχε βίντεο που κατέγραφε το περιστατικό αλλά και η δημόσια ομολογία του δράστη.

Αναμένουμε πλέον την επικύρωση του προστίμου από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου και –προφανώς- τις ενέργειες του Δήμου Μυτιλήνης για την είσπραξή του- ώστε το ποσό να διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων όπως ορίζει η νομοθεσία. Επιπλέον αναμένεται και η εκδίκαση της υπόθεσης καθώς αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν τότε στην Αστυνομία.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο