Βρέθηκε ο Μπόμπος που είχε εξαφανιστεί από το σημείο όπου ήταν αλυσοδεμένος μέσα στα χιόνια στα Ζένια Κρήτης

Ο ιδιοκτήτης του ήταν εκείνος τελικά που είχε πάρει τον Μπόμπο από το σημείο όπου βρέθηκε την Πρωτοχρονιά από φιλόζωη να είναι αλυσοδεμένος μέσα στα χιόνια απέναντι από ένα κλειστό εστιατόριο στην είσοδο του χωριού Ζένια Λασιθίου Κρήτης. 

Θυμίζουμε ότι  μετά την καταγγελία που κατατέθηκε στο Α.Τ. Νεάπολης  μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ag. Nikolaos Crete - Rescue» μετέβησαν την επόμενη ημέρα  στο σημείο για να σώσουν τον σκυλάκο, αλλά εκείνος είχε εξαφανιστεί. Τότε κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να εντοπιστεί ο Μπόμπος και να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλής.

Θορυβημένος ο ιδιοκτήτης του Μπόμπου από τη διάσταση που είχε πάρει το θέμα της παθητικής κακοποίησης του ζώου, μετά από λίγες ημέρες επικοινώνησε με τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ag. Nikolaos Crete - Rescue» που αναζητούσαν το σκυλάκι ενημερώνοντας ότι ο ίδιος είχε πάρει τον Μπόμπο και ότι τον έχει πια στο σπίτι του.

 

 

Δήλωσε μετανοημένος που είχε τον σκύλο του αλυσοδεμένο στα χιόνια και υποσχέθηκε ότι από δω και πέρα θα τον φροντίζει και δεν θα τον εκθέσει ξανά σε κανέναν κίνδυνο.  Παρόλα αυτά οι εθελοντές του έκαναν την πρόταση να φιλοξενήσει το ζώο στο σπίτι του μέχρι να βρεθεί μια καταλληλότερη οικογένεια για να το υιοθετήσει. Αρνήθηκε να δώσει τον Μπόμπο και εξέφρασε την επιθυμία του να κρατήσει ο ίδιος τον σκυλάκο.

«Προκειμένου να τον κρατήσει ο ίδιος, του ζητήθηκε από τους εθελοντές να κάνει όσα οφείλει σύμφωνα με τη νομοθεσία, δηλαδή να τοποθετήσει μικροτσίπ στο ζώο, να το εμβολιάσει, να το αποπαρασιτώσει και να του προσφέρει καλές συνθήκες ζωής. Ακόμη, ζητήσαμε να μπορούμε να μαθαίνουμε νέα του και να ενημερωνόμαστε σχετικά με την κατάστασή του και το μέρος όπου διαβιώνει. Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο ότι ο κηδεμόνας του ζώου μπήκε στη διαδικασία να ενημερωθεί, να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του σκύλου, να κάνει τα νόμιμα και να προσπαθήσει να αλλάξει» αναφέρει η εθελοντική ομάδα «Ag. Nikolaos Crete - Rescue».

 

 

Μετά από λίγες ημέρες οι εθελοντές επικοινώνησαν με τον κτηνίατρο του Μπόμπου, ο οποίος τους επιβεβαίωσε ότι ο σκυλάκος έχει τσιπαριστεί, εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί. Ο σκυλάκος είναι καλά στην υγεία του, αλλά είναι ελαφρώς αδυνατισμένος. Ο κτηνίατρος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του σκυλάκου και για τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο ζώο όσον αφορά την κτηνιατρική του φροντίδα.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ag. Nikolaos Crete - Rescue» δήλωσαν ότι θα είναι σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του Μπόμπου  ώστε να διασφαλιστεί ότι το σκυλάκι θα έχει από δω και πέρα την προσοχή που του αξίζει. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί στην πράξη εάν όντως μετανόησε για την παθητική κακοποίηση που υπέστη εξαιτίας του ο Μπόμπος.