Βρήκαν κουφάρια σκύλων έξω από το Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Αντιμέτωποι με τη φρίκη ήρθαν οι εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που επισκέφθηκαν σήμερα το Δημοτικό Κυνοκομείο στα Γλαφυρά Μαγνησίας όπου κακοποιούνται 70 σκυλιά, τα οποία παρανόμως ζουν έγκλειστα κατ’ εντολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Οι φιλόζωοι αφού πρώτα άφησαν τροφές και φάρμακα στα ζώα βρήκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από το κυνοκομείο, που κάθε άλλο παρά καταφύγιο ζώων είναι, το πτώμα ενός μολοσσού που βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης. Λίγη ώρα πριν οι φιλόζωοι είχαν ρωτήσει την υπεύθυνη του κυνοκομείου πού βρίσκεται ο μολοσσός, ο οποίος ήταν υποσιτισμένος, κι εκείνη τους απάντησε ότι κάνει βόλτες στη γύρω περιοχή.

Η έντονη δυσοσμία που επικρατούσε γύρω από το κυνοκομείο οδήγησε τους φιλόζωους σε μια ακόμα μακάβρια ανακάλυψη. Σκελετοί, δέρματα και γούνες σκύλων ήταν διάσπαρτα στη γύρω περιοχή μέσα στους θάμνους. Κτηνίατρος που κλήθηκε από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρά ζώα.

 

 

Η υπάλληλος του κυνοκομείου που βρισκόταν στο σημείο με τον σύζυγό της δήλωσε άγνοια για τα νεκρά ζώα και ήθελε να παραδώσει τα κλειδιά του «καταφυγίου» στους εθελοντές μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι δεν τα δέχτηκαν κλείνοντάς της το δρόμο για να μην εξαφανιστεί, μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Μάλιστα όπως καταγγέλουν οι φιλόζωοι το όνομα της συγκεκριμένης υπαλλήλου δεν υπάρχει στη σύμβαση διαχείρισης του Κυνοκομείου.

Η  Λίτσα Καραγιάννη, η οποία ήταν μάρτυρας των φρικαλέων ευρυμάτων, ανέφερε στις "Ιστορίες Αδέσποτων", ότι η υπεύθυνη του κυνοκομείου κάλεσε τον Νικόλαο Πολύζο, ο οποίος ανέλαβε μετά από διαγωνισμό τη διαχείριση του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου, και τον ενημέρωσε ότι κλήθηκε η αστυνομία από τους φιλόζωους καθώς εντόπισαν κουφάρια σκύλων λίγα μέτρα από το «καταφύγιο». Εκείνος όμως έδειξε πλήρη αδιαφορία και αρνήθηκε να μεταβεί στο κυνοκομείο προφανώς για να αποφύγει τη σύλληψη.

Η Αστυνομία αφού έφθασε στο Κυνοκομείο, κατέγραψε την κατάσταση εντός και εκτός κυνοκομείου και διεξήγαγε έρευνα. Οι φιλόζωοι κατέθεσαν επί τόπου μήνυση. Η Γραμματέας της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου κα Χρύσα Κοσκινά διεμήνυσε ότι οι φιλόζωοι θα απευθυνθούν σε ανώτατο δικαστήριο καθώς όπως είπε «κάλεσαν τον Εισαγγελέα να ‘ρθει να δει και δεν ήρθε». Ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να παρέμβει άμεσα, ενώ όπως έγινε γνωστό αύριο τα φιλοζωικά σωματεία Περάματος, Νίκαιας, Λαυρίου, Πικερμίου «Πήγασος» και  Μοσχάτου – Ταύρου θα καταθέσουν μήνυση εις βάρος των υπεθύνων και θα απευθυνθούν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
 

 

 

Εν τω μεταξύ οι φιλόζωοι που είχαν επισκεφθεί νωρίτερα τα έγκλειστα ζώα στο Δημοτικό Καταφύγιο Βόλου διαπίστωσαν ιδιοίς όμμασις την κακή κατάσταση της υγείας τους από την ασιτία και τις ασθένειες. Οργή και θλίψη προκάλεσε ιδιαίτερα στους φιλόζωους το σκυλάκι που φέρει καρκινικούς όγκους στο πρόσωπο να είναι στην κυριολεξία παρατημένο στη μοίρα του. Αρκετά ζώα, ακόμα και κουτάβια, είχαν γαστρεντερικό πρόβλημα.

Οι υπεύθυνοι του κυνοκομείου μπορεί να φρόντισαν να καθαρίσουν πριν από την επίσκεψη των φιλόζωων τους χώρους των κλουβιών για το «θεαθήναι», αλλά δεν κατάφεραν να «σβήσουν» τη δυστυχία και την απελπισία που υπάρχει στα μάτια των έγκλειστων ζώων και κυρίως το έγκλημα που συντελείται με τις αρμόδιες Αρχές να επιτρέπουν προκλητικά την ασυδοσία του Δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων ζώων.

Θυμίζουμε ότι μετά την καταγγελία που κατατέθηκε στην Εισαγγελία από τους εκπροσώπους της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» και του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα ζώα και όπως ανέφερε ο διευθυντής της κ. Νικόλαος Λιανός στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» διαπιστώθηκε ότι το 40% από αυτά είναι υποσιτισμένα.

Μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων υιοθέτησαν και πήραν μαζί τους τα πιο άρρωστα ζώα ώστε να τα μεταφέρουν σε δικό τους κτηνίατρο για να τα σώσουν.

Το σωματείο Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου μαζί με φιλοζωικα σωματεία και φιλόζωους απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξαναεπισκεφθήκαμε το καταφύγειο - κολαστήριο. Δυστυχώς τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα απο την προηγούμενη φορά. Σκυλιά αποστεομένα, υποσιτισμένα και άρρωστα. Στο χώρο γύρω απο το καταφύγειο κουφάρια, δέρματα και γούνες σκυλιών. Πολλά ήταν μέσα σε σακούλες σκουπιδιών. Και το χειρότερο ο μεγάλος δανός, αυτός ο άγγελος που πριν λίγες ημέρες ζούσε, νεκρός μέσα στα πουρνάρια, πεταμένος να τον τρώνε οι μύγες και η υπάλληλος να μην ξέρει που βρίσκεται. Μην αφήσετε άλλα ζώα να βασανιστούν και να πεθάνουν στο κολαστήριο των Γλαφυρών. Ας γίνουμε η φωνή τους. Ας τα σώσουμε τώρα πριν να είναι αργά».

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν σήμερα οι φιλόζωοι από το Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου μαρτυρούν για ακόμα μια φορά το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των ζώων.