Βρήκαν τον σκύλο με λιωμένα τα πίσω του πόδια κλεισμένο σε σακί μεταξύ των περιοχών Αλισσός και Λουσικά Αχαΐας

Στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα νοσηλεύεται από χθες ο σκύλος που βρέθηκε κλεισμένος σε σακί  ζωοτροφής αιγοπροβάτων σε χωράφι ανάμεσα στον Αλισσό και στα Λουσικά Αχαΐας, έχοντας τα δύο πίσω του πόδια λιωμένα.

Το κλάμα του ζώου άκουσαν άνδρες που εργάζονται στην περιοχή και έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Ένα μικρόσωμο πλασματάκι με λιωμένα τα πίσω του πόδια να είναι κλεισμένο σε σακί, το οποίο ήταν δεμένο σφιχτά με μπλε πλαστικό κορδόνι.

 

 

Για το νέο αυτό περιστατικό κακοποίησης ζώου ενημερώθηκε η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» Ιωάννα Γιανακκοπούλου, η οποία εξηγεί σε ανακοίνωσή της ότι το ζώο βρέθηκε μέσα σε σακί ζωοτροφής αιγοπροβάτων και το μπλε πλαστικό σχοινί που χρησιμοποίησε ο δράστης είναι ίδιο με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί στον απαγχονισμό ενός σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος σε μια ελιά και σε προχωρημένη σήψη στις 2 Δεκεμβρίου 2017 σ’ έναν ελαιώνα μεταξύ των περιοχών Αλισσός και Λουσικά.

Εξηγεί δε ότι το σημείο που βρέθηκε τότε ο απαγχονισμένος σκύλος απέχει περίπου 100 μέτρα από το σημείο που εντοπίστηκε το σκυλάκι μέσα στο σακί. Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία η κα Ιωάννα Γιανακκοπούλου υποθέτει προφανώς ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες  ο δράστης και των δύο αυτών εγκλημάτων να είναι το ίδιο πρόσωπο και να είναι κάποιος κτηνοτρόφος της περιοχής.

 

 

Σύμφωνα με την κα Ιωάννα Γιανακκοπούλου το ένα ποδαράκι του σκύλου θα ακρωτηριαστεί, ενώ η κτηνίατρος δίνει μεγάλο αγώνα για να σώσει το άλλο του ποδαράκι χορηγώντας του ισχυρή αντιβίωση ώστε το πλάσμα αυτό να καταφέρει να επιβιώσει. Η κτηνίατρος εκτιμά ότι ο σκυλάκος παρέμεινε σε αυτή την τραγική κατάσταση τουλάχιστον για δύο μέρες κλεισμένος στο σακί. Θα υποβληθεί σε ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κατάγματα καθώς και σε εξετάσεις αίματος.

Οποίος θα ήθελε να βοηθήσει στα έξοδα του σκυλάκου, που τον ονόμασαν Μάρκο, μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην τράπεζα Πειραιώς.

 

Δικαιούχος: Μπουρδάκου Ελένη Παναγιώτης
Αριθ. Λογαριασμού: 5504 082760 837
IBAN: GR83 0172 5040 0055 0408 2760 837
Αιτιολογία: Μάρκος