Βρήκε 5 κουτάβια ζωντανά κλεισμένα μέσα σε τσουβάλι στο κέντρο της Βέροιας Ημαθίας

Πέντε νεογέννητα κουτάβια κλεισμένα μέσα σε τσουβάλι και πεταμένα σε χωράφι στο κέντρο της Βέροιας βρήκε χθες το πρωί η Δέσποινα Φιλιοπούλου την ώρα που έκανε βόλτα τον σκύλο της Freedom. Η γυναίκα που άκουσε το κλάμα τους εντόπισε τα πέντε κουταβάκια μέσα στο τσουβάλι, το οποίο είχαν καταφέρει να σκίσουν και προσπαθούσαν να βγάλουν έξω το κεφάλι τους για να αναπνεύσουν.

Η Δέσποινα Φιλιοπούλου πήρε τα κουταβάκια και τα φροντίζει προσωρινά με τη βοήθεια μιας φίλης της. Κάνει ωστόσο έκκληση σε όποιον μπορεί είτε να φιλοξενήσει είτε να υιοθετήσει ένα από αυτά τα πλασματάκια να επικοινωνήσει μαζί της με μήνυμα μέσω inbox στο προφίλ της στο facebook.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. αναφέρει: «Είναι αδίστακτοι και ελεεινοί αυτοί που μόλις γεννήσει η σκύλα τους, που δεν φρόντισαν να την στειρώσουν, ούτε να την προστατέψουν στη φάση του οίστρου της, πετούν τα νεογέννητα. Αν κάποιος είδε ή γνωρίζει κάτι παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τον σύλλογό μας. Πρόκειται για πολύ σοβαρό αδίκημα, που εκτός από φυλάκιση, προβλέπονται και ιδιαίτερα υψηλά διοικητικά πρόστιμα».