Βρήκε τα ετοιμοθάνατα κουτάβια μέσα σε σακούλα στον κάδο σκουπιδιών

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι από μια επισκέπτρια του νησιού ότι βρήκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών δύο ζωντανά νεογέννητα κουταβάκια κλεισμένα μέσα σε πλαστική σακούλα στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης. Το κλάμα των κουταβιών τη βοήθησε να τα εντοπίσει και να τα απομακρύνει από τον κάδο. Δυστυχώς όμως τα δύο νεογέννητα εξέπνευσαν λίγα λεπτά αργότερα. Έχει γίνει ήδη καταγγελία κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι και σήμερα έχουν εντοπιστεί 50 γατάκια και 45 κουτάβια να είναι πεταμένα μέσα σε χαρτόκουτα σε κάδους σκουπιδιών, σε αυλές σπιτιών και έξω από εισόδους καταστημάτων.

Αρκετά από αυτά τα ζώα που κάποιοι ανεύθυνοι τα πέταξαν σαν να είναι αντικείμενα και όχι συναισθανόμενα όντα, πέθαναν λίγες μέρες μετά τη διάσωσή τους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Σύλλογος ούτε ένας από τους δολοφόνους δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ώστε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τις πράξεις του.

Φωτογραφία αρχείου