Βρήκε τη νεκρή σκυλίτσα πεταμένη σε κάδο σκουπιδιών στο Ηράκλειο Κρήτης

Αντιμέτωπος μ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε σήμερα ο Νίκος Ρήγας, ο οποίος βρήκε τη σκυλίτσα που βλέπετε στη φωτογραφία να κείτεται νεκρή σε κάδο απορριμμάτων λίγα μέτρα από το σπίτι του στην περιοχή ‘Άγιος Ιωάννης στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο κ. Ρήγας ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι έβγαλε αμέσως τη σκυλίτσα από τα σκουπίδια, αλλά δε μπορούσε να της προσφέρει καμία βοήθεια αφού ήταν ήδη πολύ αργά.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η σκυλίτσα έφερε σημάδι από λουρί και ότι είχε αφρούς στο στόμα της, στοιχείο που αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι το ζώο δηλητηριάστηκε από φόλα. Κανείς όμως δε γνωρίζει ούτε ποιος τη δηλητηρίασε ούτε ποιος την πέταξε στον κάδο.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ρήγας αρκετοί κάτοικοι της περιοχής καλούσαν τον Δήμο Ηρακλείου για να περισυλλέξει το νεκρό ζώο αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους. Το πτώμα της σκυλίτσας μετέφερε με το αμάξι του ένας γείτονας του κ. Ρήγα προκειμένου να το θάψει. Δυστυχώς δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό, ούτε έγινε καταγγελία κατ' αγνώστων και δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να γίνει νεκροψία στο πτώμα της σκυλίτσας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρήγας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» πριν από μερικές εβδομάδες είχε δει αφίσες με τη φωτογραφία της σκυλίτσας, η οποία είχε χαθεί και κάποιοι την αναζητούσαν.

Ακόμα ένα αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου θα μείνει ατιμώρητο. Η εικόνα με την νεκρή σκυλίτσα πεταμένη πάνω στις σακούλες σκουπιδιών δε χωράει λόγια. Εκείνος που είναι ικανός να θανατώσει ένα σκυλί με τον πλέον φρικτό τρόπο και να το πετάξει στα σκουπίδια, είναι ένας στυγνός εγκληματίας κι ένα κτήνος με ανθρώπινη μορφή που δυστυχώς κυκλοφορεί ανάμεσά μας.