Βρήκε τη σκυλίτσα αλυσοδεμένη με εγκαύματα στην πλάτη στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Τη σκελετωμένη και εξαθλιωμένη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες εντόπισε μια γυναίκα να είναι δεμένη με μισό μέτρο αλυσίδα σε χωράφι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Έφερε εκτεταμένα εγκαύματα στο κεφάλι και την πλάτη της, δεν είχε φαγητό και νερό, ενώ βρισκόταν εκτεθειμένη στον καυτό ήλιο αφού δεν υπήρχε κοντά της κανένα κατάλυμα για να προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η γυναίκα για να απαλλάξει τη σκυλίτσα από το μαρτύριο που βίωνε εξαιτίας του ανεύθυνου «ιδιοκτήτη» της, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει άγνωστος, την πήρε μαζί της και τη μετέφερε σε κτηνιατρείο. Εκεί δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και της περιποιήθηκαν τα εγκαύματα.

 

 

Η Άννα Ριζοπούλου, η οποία ενημερώθηκε από τη γυναίκα που έσωσε τη σκυλίτσα, αναφέρει ότι το ζώο που είναι νεαρής ηλικίας δεν πάσχει από λεϊσμανίωση αλλά ούτε από κάποια άλλη ασθένεια. Οι δυο γυναίκες ανέλαβαν προσωρινά τη φροντίδα της σκυλίτσας, η οποία βρίσκεται σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου ακολουθεί τη θεραπεία της. Όπως επισημαίνει η κ. Ριζοπούλου η σκυλίτσα τρώει και πίνει νερό ασταμάτητα και βγαίνει βόλτα μισή ώρα την ημέρα.

 

 

Δεν είναι όμως ο καταλληλότερος χώρος για τη σκυλίτσα, η οποία έχει ανάγκη από φροντίδα και ανθρώπινη επαφή. Για το λόγο αυτό η κ. Ριζοπούλου απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τη φιλοξενήσει μέχρι να αναρρώσει να επικοινωνήσει μαζί της αφήνοντας μήνυμα στο inbox του προφίλ της στο facebook.

Η κ. Ριζοπούλου τόνισε ότι θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε περίπτωση που εντοπιστεί ο «ιδιοκτήτης» της σκυλίτσας.