Βρήκε τον αδέσποτο γάτο που φρόντιζε πυροβολημένο με αεροβόλο στον Γέρακα Αττικής

Τον αδέσποτο γάτο που φρόντιζε καθημερινά ένας άνδρας στον Γέρακα Αττικής τον εντόπισε στις 26 Δεκεμβρίου 2017 εξαθλιωμένο με μια πληγή στο πίσω δεξί του πόδι. Το ζώο είχε εξαφανιστεί για 3 ημέρες από την περιοχή που σιτιζότανε και όταν τελικά επέστρεψε ήταν εμφανώς αδύναμος και σοβαρά τραυματισμένος στο πόδι.

Ο άνδρας μετέφερε τον γάτο στην Κτηνιατρική Κλινική Γέρακα όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε συντριπτικό κάταγμα του μηριαίου οστού και δύο μεταλλικά κομμάτια σφηνωμένα στο πόδι του.

 

 

Στη συνέχεια του έγινε χειρουργικά οστεοσύνθεση στο σπασμένο σε πολλά κομμάτια μηριαίο οστό. Κατά την επέμβαση που διήρκησε 4 σχεδόν ώρες διαπιστώθηκε ότι το συντριπτικό κάταγμα προκλήθηκε από σφαιρίδιο αεροβόλου όπλου – με το οποίο κάποιος πυροβόλησε το ζώο - που εισήλθε στην κορυφή του οστού και εξήλθε εσωτερικά του μηρού.

Το φιλοζωικό σωματείο  S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που ανέλαβε τη φροντίδα του ζώου αναφέρει για την εξέλιξη της υγείας του ζώου που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Κτηνιατρική Κλινική Γέρακα: «Θα χρειαστούν μήνες για να ανακάμψει και θα πρέπει να επαναληφθούν οι ακτινογραφίες αργότερα για να δούμε πώς αναπτύσσεται το οστό. Δείχνει καλά στην κτηνιατρική κλινική με καθημερινές αλλαγές. Επίσης στειρώθηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Οι εξετάσεις αίματος ήταν αρνητικές για FIV-FeLV. Είναι φιλικός με τους ανθρώπους και του αρέσει να τον χαϊδεύουν. Το εκτιμώμενο κόστος έως τώρα είναι περίπου 300 ευρώ. Τον ονομάσαμε Τζέρυ!».

 

 

Αν θέλετε να συνεισφέρετε στα έξοδα νοσηλείας και χειρουργείου του Τζέρυ, μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό είτε στον τραπεζικό λογαριασμό του φιλοζωικού σωματείου  S.C.A.R.S. στην Eurobank: Swift: ERBKGRAA, IBAN: GR5302601420000900200479872 είτε μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]