Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στο Κορωπί Αττικής

Μπροστά σ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε μια γυναίκα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, όταν εντόπισε τυχαία έναν σκύλο απαγχονισμένο να κρέμεται από τα κλαδιά ενός δέντρου, σε ένα χωράφι με ελαιόδεντρα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κεντρική οδό Αρχιμήδους στο Κορωπί Αττικής.  

Η γυναίκα ενημέρωσε τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) καθώς είχε συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του για τη στείρωση αδέσποτων ζώων της περιοχής και γνώριζε αρκετά μέλη του που μπορούσαν να την βοηθήσουν. Εθελόντρια του Σ.Π.Α.Ζ. αμέσως έσπευσε στο σημείο και κάλεσε την Αστυνομία, η οποία περισυνέλεξε το νεκρό ζώο, και με εντολή Εισαγγελέα θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση.  Ο σκύλος ήταν αρσενικός, δεν είχε μικροτσίπ και ήταν νεαρός σε ηλικία.

Ο Σ.Π.Α.Ζ. αναφέρει για το νέο αυτό περιστατικό βαρβαρότητας με θύμα ένα ανυπεράσπιστο ζώο: «Εικόνες που συνηθίζαμε να βλέπουμε στην επαρχία, έφτασαν πλέον στην πόρτα μας. Φοβόμαστε και τρέμουμε για το αύριο, για το μέλλον των παιδιών, για τις επόμενες γενιές. Αυτές οι σκηνές δεν αφορούν μόνο αυτό το ζώο. Αφορά το τι γίνεται στα σπίτια, τι γίνεται όταν κλείνουν οι πόρτες. Συμπεράσματα διεθνών επιστημονικών ερευνών και στατιστικών δεδομένων καταλήγουν στην παραδοχή, ότι η κακοποίηση των ζώων συνδέεται άμεσα με την κακοποίηση παιδιών, γυναικών, αδύναμων ατόμων και με τη βαριά εγκληματικότητα».