Ξένοι που φροντίζουν πρόσφυγες νοιάστηκαν για τη σκυλίτσα που κάποιος χτύπησε με το Ι.Χ. του

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από ξένους εθελοντές που φροντίζουν τους πρόσφυγες στη Λέσβο, για ένα αγροτικό Ι.Χ. που χτύπησε μια αδέσποτη σκυλίτσα στην εθνική οδό Μυτιλήνης-Παναγιούδας. Ο ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε τη σκυλίτσα στην άσφαλτο και δεν νοιάστηκε για το τραυματισμένο ζώο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είναι όλοι τους αλλοδαποί εθελοντές που βρίσκονται στη Λέσβο για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες,  δεν πρόλαβαν να  συγκρατήσουν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος. Περισυνέλλεξαν το χτυπημένο ζώο και το μετέφεραν στο χώρο τους. Κι ενώ δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, έψαξαν και βρήκαν το Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης», τον οποίο ενημέρωσαν για το περιστατικό.  

Η σκυλίτσα, εκτός από το σοκ και μερικές εκδορές, είναι καλά στην υγεία της. Μάλιστα είναι και στειρωμένη από το Κέντρο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λέσβου, όπως μαρτυρά το τατουάζ στο αυτί της.  

«Τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους και για το μάθημα που δίνουν σε όλους, ότι η ανθρωπιά δεν ξεχωρίζει ανάμεσα σε δυστυχισμένους ανθρώπους και δυστυχισμένα ζώα» αναφέρει ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».