Υπό τη φροντίδα των εθελοντών του Σ.Π.Α.Ζ. τέθηκε το εξαθλιωμένο κουτάβι που ο Δήμος Γλυφάδας αδιαφόρησε να περιθάλψει

Με σαρκοκοπτική ψώρα και Ερλίχεια νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο ο Πέτρος, το μόλις τριών μηνών κουτάβι, που βρέθηκε το πρωί της 6ης Ιουλίου να περιφέρεται άρρωστο και εξαθλιωμένο σε βουνό της Άνω Γλυφάδας. Μετά από πολύωρες και επίμονες προσπάθειες οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) κατάφεραν να πιάσουν αυτό το πλάσμα που ο Δήμος Γλυφάδας αδιαφόρησε να αναλάβει την περίθαλψή του παρά τα συνεχή αιτήματα των μελών του συλλόγου προς τους αρμόδιους.

Με αφορμή τον Πέτρο ο Σ.Π.Α.Ζ. σχολίασε στη Σελίδα που διαθέτει στο Facebook ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι ένας από τους πλουσιότερους οικονομικά Δήμους της Αττικής χωρίς να έχει πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Ο Σ.Π.Α.Ζ., πρόσθεσε, έδωσε λύσεις, έκανε πολλές επαφές και προτάσεις, αλλά δεν πήρε καμία μα καμία απάντηση.

 

 

Η δυσαρέσκεια τόσο του Σ.Π.Α.Ζ. όσο και των φιλόζωων Δημοτών για τον απαράδεχτο τρόπο που αντιμετώπισε ο Δήμος το εξαθλιωμένο κουτάβι, ανάγκασε τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου να παραδεχθεί σε σχόλιο του στη Σελίδα του Σ.Π.Α.Ζ. στο facebook ότι ο Δήμος δεν έπραξε τα αυτονόητα για το ζωάκι, ζήτησε συγνώμη και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Αγαπητοί φίλοι, έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο Δήμος Γλυφάδας καθυστέρησε να πράξει το αυτονόητο για λόγους - πιστέψτε με - τυπικής γραφειοκρατίας. Και η μεγάλη αυτή καθυστέρηση συνέβη, όπως με ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε το ιδανικό επιδιωκτέο αποτέλεσμα, δηλαδή ένα άρτιο, πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τη σύμπραξη ΟΛΩΝ των κτηνιάτρων (και όχι μόνο κάποιων) του Δήμου μας.

Παρακαλώ οι εκπρόσωποι του Σ.Π.Α.Ζ. που επικοινωνούν με το δήμο μας για το θέμα αυτό, στο εξής να επικοινωνούν κατευθείαν μόνο με εμένα. Δεσμεύομαι προσωπικά το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί τις επόμενες μέρες και ασφαλώς υποχρέωσή μας είναι όχι μόνο να πράξουμε το αυτονόητο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας αλλά και να δώσουμε το σωστό παράδειγμα προς πάσα κατεύθυνση.

 

 

Στο διάστημα της θητείας μας (2 χρόνια παρά 2 μήνες) διαπιστώνω καθημερινά στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ότι πολλές φορές η κοινή λογική παραμένει ζητούμενο. Σας διαβεβαιώνω ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε παλεύοντας παράλληλα να μείνουμε μακριά από το τρελοκομείο. Και ασφαλώς είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας - ανεξάρτητα από την όποια δικαιολογία. Γιατί τελικώς το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και η καθυστέρησή μας στο σοβαρό αυτό ζήτημα είναι λάθος. Συγγνώμη. Θα επανορθώσουμε άμεσα» ανέφερε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Από τη δική του πλευρά ο Σ.Π.Α.Ζ. ανέφερε: «Θα συναντήσουμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας τη Δευτέρα για να του πούμε αυτά που δεν ξέρει και είναι πολλά. Ελπίζουμε να κρατήσει την υπόσχεση του και το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων να τρέξει άμεσα και με γνώμονα ΜΟΝΟ το καλό των ζώων».

Ο Πέτρος, το πέτρινο κουτάβι όπως τον αποκαλούν οι εθελοντές, θα παραμείνει για μερικές ακόμα ημέρες στο κτηνιατρείο με το οποίο συνεργάζεται ο Σ.Π.Α.Ζ. και στη συνέχεια θα χρειαστεί να φιλοξενηθεί σε σπίτι. «Θα γίνει καλά. Θα γίνει ένα πανέμορφο κουτάβι και αύριο μεθαύριο θα γίνει ένας πανέμορφος σκύλος. Θα κοινωνικοποιηθεί, θα μάθει ότι οι άνθρωποι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) είναι καλοί. Θα σηκώσει ψηλά το κεφαλάκι του. Μην τα σιχαίνεστε αυτά τα ζώα και φυσικά μην τα λυπάστε. Βοηθήστε τα, ανοίξτε τα σπίτια σας και φιλοξενήστε τα. Δε θέλουν λύπηση, θέλουν βοήθεια. Και πιστέψτε μας δεν υπάρχει τίποτα πιο ανταποδοτικό από το να βοηθάς ένα πλάσμα σε τέτοια ειδικά κατάσταση» επισημαίνει ο Σ.Π.Α.Ζ.

Αν θέλετε να βοηθήσετε κάνοντας κάποια δωρεά για τον Πέτρο ή για τα άλλα ζώα που φιλοξενεί και περιθάλπει ο Σ.Π.Α.Ζ. μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου στην Alpha Bank: Αριθμός Λογαριασμού:.389 0023 2000 0231- IBAN GR84 0140 3890 389002320000231 - SWIFT CRBAGRAAXXX ή μέσω Paypal: [email protected]