Ζητούν από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον φαρμακοποιό

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέθεσαν σήμερα αίτηση τα φιλοζωικά σωματεία «Καταφύγιο Ζώων-Animal Refuge», «Η Αγάπη» και «Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “Ο Περίτας”» ζητώντας του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο στις 9 Ιανουαρίου του 2017 αθώωσε τον φαρμακοποιό που εμφανίζεται σε βίντεο να αδειάζει έναν κουβά  με βρωμόνερα και χλωρίνη πάνω σ’ έναν αδέσποτο σκύλο που κοιμόταν απέναντι από το φαρμακείο του και μάλιστα σε απόσταση από την είσοδο του καταστήματός του στον πεζόδρομο της πλατείας Μετεώρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα υπογράφει και ο μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κ. Αντώνης Τσαλουχίδης, ο οποίος είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο τον φαρμακοποιό να μπουγελώνει στην κυριολεξία τον αδέσποτο σκύλο για να τον διώξει από  δημόσιο χώρο! Ο κ. Τσαλουχίδης από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για βρωμόνερα με χλωρίνη, καθώς στο σημείο εκεί η χαρακτηριστική μυρωδιά της ήταν αρκετά έντονη.

 

 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του φαρμακοποιού ότι δηλαδή δεν έριξε χλωρίνη, αλλά σκέτο νερό στον αδέσποτο σκύλο προκειμένου να τον απομακρύνει από την είσοδο του φαρμακείου του, αλλά δεν πείσθηκε από την μαρτυρία του κ. Αντώνη Τσαλουχίδη, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της έδρας ότι ο κουβάς δεν περιείχε μόνο νερό, αλλά και χλωρίνη, την οποία και μύρισε.

Η αθώωση του φαρμακοποιού από το δικαστήριο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλόζωων, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ενθαρρύνει ουσιαστικά τον οποιοδήποτε να μπουγελώνει όποτε θελήσει ένα ζώο για να το εκδιώξει από δημόσιο χώρο χωρίς καμία νομική συνέπεια.