Ζητούν την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας να επιτραπεί η σίτιση/φροντίδα ζώων και εκτός δήμου μόνιμης κατοικίας

Με αφορμή τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης των φιλόζωων εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους για να σιτίσουν/φροντίσουν τ’ αδέσποτα, αλλά και η προϋπόθεση επικύρωσης της βεβαίωσης μετακίνησης από τους Δήμους για το τάισμα εντός δήμου μόνιμης κατοικίας, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) κα Νατάσσα Μπομπολάκη απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζητώντας τη θεσμική παρέμβασή της ώστε να μπει ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών σε όλη τη χώρα και στον κίνδυνο εξαθλίωσης και θανάτου χιλιάδων ζώων.

Η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.  

Αξιότιμη κα Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Η Ομοσπονδία μας σας απευθύνει δυνατή έκκληση για άμεση παρέμβαση σας για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη την Επικράτεια που βρίσκονται εκτός κατοικίας των πολιτών που τα έχουν, καθώς πρόκειται για έμβια συναισθανόμενα όντα.

Έχει δημιουργηθεί ήδη τεράστιο πρόβλημα, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς το αρμόδιο Υπουργείο, και σήμερα πλέον γιγαντώθηκε με την οδηγία λήψης βεβαίωσης από τους Δήμους, ως προϋπόθεση.

Πολίτες που έχουν ζώα τρέχουν αλλόφρονες πάνω κάτω, τηλεφωνούν παντού, ψάχνουν να βρουν λύσεις, ώστε να μην πεθάνουν τα ζώα τους, παρανομούν για να τα σώσουν. Γραφειοκρατία, Δήμοι που δεν ανταποκρίνονται, τροφές που δεν υπάρχουν, φιλόζωοι πολίτες καταπονημένοι από την απίστευτη ταλαιπωρία, αδέσποτα, που σιτίζονταν  από τα καταστήματα και στους δημόσιους χώρους που έκλεισαν, γυρίζουν πεινασμένα με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται γι αυτά και την κοινωνία.

Όσο χάνεται χρόνος τίθενται σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων.

Με κάθε σεβασμό, τονίζουμε ότι ο μοναδικός τρόπος, η μοναδική λύση, είναι να συμπεριληφθούν κι αυτά ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη μέσα στη φόρμα μετακίνησης του Υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση.

Δεν είμαστε εμείς οι φιλόζωοι πολίτες που θα κάνουμε τη διαφορά σπάζοντας τα μέτρα περιορισμού του ιού. Γιατί τιμωρούμαστε και ταλαιπωρούμαστε επιπλέον μόνο εμείς; Γιατί στερούν το δικαίωμα στους χιλιάδες πολίτες να φροντίσουν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζωντανά πλάσματα; Σας ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε στην παρέμβασή σας.

Είθε να είστε ο από μηχανής Θεός που θα συμβάλλει στη μια και μοναδική λύση, όπως ανωτέρω την περιγράψαμε.                                                                      

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος

Νατάσα Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας