Αναρρώνει ο Οδυσσέας που χτύπησε και εγκατέλειψε ασυνείδητος οδηγός στο Χαλάνδρι

Στην Κλινική Μικρών Ζώων – Κέστης Απόστολος αναρρώνει ο Οδυσσέας, ο σκυλάκος που τραυματίστηκε σοβαρά και στη συνέχεια εγκαταλείφτηκε από ασυνείδητο οδηγό στις 12 Ιουνίου σε δρόμο κοντά της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση το σκυλί παρέμεινε για αρκετή ώρα ξαπλωμένο και αβοήθητο στην άσφαλτο και παρά τα σπαραχτικά ουρλιαχτά του από τους πόνους κανείς κάτοικος της περιοχής ή περαστικός δεν ευαισθητοποιήθηκε για να το σώσει.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο των εθελοντών του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου», οι οποίοι ανέφεραν ότι το σκυλάκι βρέθηκε στην οδό Αναισθησίας και Αδιαφορίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καυτηριάσουν το γεγονός ότι για αρκετή ώρα ουδείς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό το πλάσμα που σφάδαζε σοβαρά τραυματισμένο στην άσφαλτο. Για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε τυχαία μια παρέα νεαρών που μόλις είδαν τον Οδυσσέα κινητοποιήθηκαν άμεσα μεταφέροντας τον στην Κλινική Μικρών Ζώων – Κέστης Απόστολος.

 

 

Οι ακτινογραφίες έδειξαν κατάγματα στα τρία του ποδαράκια, αλλά και στη λεκάνη του. Εν τω μεταξύ ειδοποιήθηκε και ο Σύλλογος Εθελοντών «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου» που ανέλαβε τη συγκέντρωση του ποσού των 2.500 ευρώ καθώς ο Οδυσσέας χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που του προκάλεσε η σφοδρή σύγκρουσή.

Ο Οδυσσέας βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης κι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κινεί ως ένα βαθμό τα πόδια του. Οι εθελοντές του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου» που επισκέπτονται τον Οδυσσέα αναφέρουν ότι αν κι έχει δεμένα και τα τρία του πόδια και φοράει κολάρο, τους κουνάει την ουρά και γλύφει όποιον τον χαϊδέψει.

 

 

Η ανταπόκριση των φιλόζωων στην έκκληση του Συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου» για να συμβάλουν στην κάλυψη του ποσού των 2.500 ευρώ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 1.000 ευρώ και απομένουν άλλα 1.500 ευρώ.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα των χειρουργείων και της νοσηλείας του Οδυσσέα μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με τη σημείωση «Οδυσσέας» στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου» στην Alpha Bank: Αριθμός λογαριασμού: 170002101126829, IBAN:GR5001401700170002101126829 (Χάγουελ - Καραμάνου) ή μέσω Paypal: [email protected]