Από σάκχαρο πάσχει ο Στράτος ένας από τους πιο γνωστούς αδέσποτους του Ηρακλείου Κρήτης

Θεραπεία κατά του σακχάρου ακολουθεί σε σπίτι φιλοξενίας ο 11χρονος Στράτος που ζει εδώ και χρόνια στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης και είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Την περασμένη Τετάρτη 4 Μαΐου μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» μετέφεραν εσπευσμένα τον Στράτο στο κτηνιατρείο του Μανώλη Σουρουνάκη καθώς κατά τις διακοπές του Πάσχα είχε χάσει απότομα κιλά, ενώ τις τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερα αδύναμος,  έκανε εμετούς, ουρούσε και έπινε νερό αδιάκοπα.

 

 

Η επιχείρηση που στήθηκε για τη μεταφορά του Στράτου στο κτηνιατρείο ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αφού κινητοποιήθηκαν όλοι οι φίλοι του καταστηματάρχες και φιλόζωοι  της περιοχής, οι οποίοι τον εντόπισαν ξαπλωμένο σε δρομάκι δίπλα στην πλατεία Κορνάρου.

 

 

«Όλοι οι φίλοι του σταμάτησαν την κυκλοφορία για να μπει το όχημα του σωματείου μας στον πεζόδρομο επί της οδού 1821. Στη συνέχεια  κουβάλησαν τον τετράποδο φίλο τους μέχρι το αυτοκίνητο και με προσεκτικές κινήσεις τον έβαλαν μέσα. Το σωματείο μας θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ζαχαρία Αργυρό, ο οποίος κλαίγοντας ακολούθησε τη μεταφορά του Στράτου στο κτηνιατρείο κι ανέλαβε να πληρώσει όλα τα έξοδα θεραπείας του» αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση».

 

 

Ο Στράτος υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι πάσχει από σάκχαρο, το οποίο του έχει προκαλέσει βλάβη στο πάγκρεας. Στην κατάσταση του ο Στράτος ήταν αδύνατον να επιστρέψει στο κέντρο της πόλης γι’ αυτό η Άμυ και ο Χάρης άνοιξαν το σπίτι τους στον σκυλάκο για να ακολουθήσει σ΄ένα ασφαλές περιβάλλον την ενδεδειγμένη θεραπεία. Καθημερινά επισκέπτεται το κτηνιατρείο του Μανώλη Σουρουνάκη όπου του γίνονται μετρήσεις του σακχάρου.

 

 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην προμήθεια της ειδικής τροφής με την οποία τρέφεται πλέον ο Στράτος (2 κονσέρβες ημερησίως Prescription Diet w/d Low Fat – Diabetes της Hill’s, βραστό κοτόπουλο και γιαούρτι) να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6934090182.