Έκκληση για τη φιλοξενία των 25 σκύλων που κινδύνευσαν να καούν από πυρκαγιά στα Τρίκαλα

Η εθελοντική «Ομάδα Αδέσποτα Σκυλάκια Γατάκια» απευθύνει έκκληση για τη φιλοξενία των 25 ενήλικων σκύλων και κουταβιών που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού το ξύλινο σπίτι του Άη Βασίλη στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα Θεσσαλίας όπου φιλοξενούνταν προσωρινά κάηκε ολοσχερώς την Κυριακή το μεσημέρι ανήμερα του Πάσχα.

Δέκα  άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κατέφθασαν στο σημείο με 4 οχήματα και κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, αλλά το ξύλινο σπιτάκι είχε ήδη καεί ολοσχερώς. Τόσο οι πυροσβέστες όσο και τα μέλη της εθελοντικής «Ομάδας Αδέσποτα Σκυλάκια Γατάκια» με αυτοθυσία έσωσαν τα ζώα που κινδύνευσαν να καούν ζωντανά.

 

 

Τρία όμως κουτάβια δεν εντοπίστηκαν και όπως πιθανολογείται μάλλον διέφυγαν τρομαγμένα όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο ξύλινο σπιτάκι. Δυστυχώς 8 παπάκια μόλις 2 ημερών βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με φιλοξενίες, τροφές, φάρμακα, σπιτάκια και κουβέρτες να επικοινωνήσει με την Ελένη Μαργαρίτη ή τη Βαλεντίνα Διαμαντή στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6982773391 και 6987357667.