Έκκληση για την κάλυψη των εξόδων χειρουργείου της σκυλίτσας που βρέθηκε με σπασμένη λεκάνη στην Καρδίτσα

Το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» κάνει έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της σκυλίτσας που βρέθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 να περπατάει μόνο με τα δύο μπροστινά της πόδια σε κεντρικό δρόμο λίγο έξω από το κέντρο της πόλης της Καρδίτσας.

Τη σκυλίτσα είχε δει σ’ αυτή την τραγική κατάσταση μια γυναίκα, η οποία κάλεσε αμέσως το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω», ζητώντας βοήθεια για να σωθεί αυτό το πλάσμα. Εθελοντές έσπευσαν στο σημείο και παρά τις προσπάθειες τους τελικά κατάφεραν να πιάσουν το ζώο την επόμενη μέρα.

 

 

Η μικρόσωμη σκυλίτσα που ήταν εμφανώς υποσιτισμένη - ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά - μεταφέρθηκε από τους εθελοντές σε κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες, οι οποίες έδειξαν ότι έχει σπασμένη λεκάνη και τα πίσω της πόδια, κυρίως το δεξί, έχουν πάθει αγκύλωση. Αυτός είναι και ο λόγος που η σκυλίτσα περπατάει μόνο με τα δύο μπροστινά της πόδια. 

«Η Alicia βρίσκεται σε φιλοξενία. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουμε τα πόδια να κατέβουν. Η φυσιοθεραπεία την βοηθάει απίστευτα πολύ και είμαστε σε καλό δρόμο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει χειρουργείο για να φτιάξουμε την λεκάνη. Πρέπει όμως πρώτα να πατήσει κάτω έστω το ένα πόδι. Έχουμε ελπίδες να πάνε όλα καλά!» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού, ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».

 

 

Αν μπορείτε να συμβάλλετε στην κάλυψη των εξόδων του χειρουργείου της σκυλίτσας καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αριθμός Λογαριασμός: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA