Έκκληση βοήθειας για τη σωτηρία της Μάχης

Το φιλοζωικό σωματείο Δήμου Σκύδρας “Στοργή” ενημερώθηκε χθες για μια αδέσποτη σκυλίτσα που έφερε στο αριστερό της πλευρό μια τεράστια πληγή και είχε αφεθεί στη μοίρα της για να πεθάνει. Εθελοντές του σωματείου έσπευσαν επί τόπου και η εικόνα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστική. Η πληγή του ζώου ήταν τόσο μεγάλη που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εθελοντές χώραγε ένα πλαστικό ποτήρι. Το δε σμήνος από τις μύγες, είχε γεννήσει αυγά από τα οποία είχαν γεννηθεί σκουλήκια που έτρωγαν κυριολεκτικά το ζώο ζωντανό.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε καρκίνο και πρότεινε την ευθανασία της, αλλά οι εθελοντές του σωματείου αρνήθηκαν να δώσουν την συγκατάθεσή τους γιατί όπως λένε της υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί.

Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο Δήμου Σκύδρας “Στοργή” η σκυλίτσα θα πρέπει να ναρκωθεί για να γίνει λήψη ενός ιστιοτεμαχίου που θα σταλεί για βιοψία ώστε να διαπιστωθεί το είδος του καρκίνου κι αν είναι ιάσιμος. Τα έξοδα υπολογίζονται στα 200 ευρώ και το σωματείο απευθύνει έκκληση για οικονομική στήριξη για να μπορέσει η Μάχη, όπως την ονόμασαν οι εθελοντές, να έχει το δικαίωμα μιας δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει τη σκυλίτσα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της νάρκωσης, της βιοψίας και των φαρμάκων μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749.