Γίνε μέλος στην ομάδα στήριξης της Ρίβερ

Η Ρίβερ εντοπίστηκε μέσα στον Πηνειό, ανίκανη να κινηθεί για τουλάχιστον 3 ημέρες, από διερχόμενους οι οποίοι ειδοποίησαν το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa). Οι εθελοντές κατάφεραν να την ανασύρουν με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο σε κατάσταση σοκ και με βαριά υποθερμία. Όταν σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της έγιναν ακτινογραφίες και μυελογραφία που έδειξαν σοβαρό κάταγμα στον τέταρτο οσφυϊκό σπόνδυλο.

Το Σωματείο αποφάσισε σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) για ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να ξαναπερπατήσει. Δυστυχώς παρά το χειρουργείο και τις καθημερινές φυσιοθεραπείες για σχεδόν τρεις μήνες, η Ρίβερ δεν έδειξε σημεία βελτίωσης. Η βλάβη στον νωτιαίο μυελό ήταν μη αντιστρεπτή. Η μόνη λύση πια για να έχει μια, όσο το δυνατόν, φυσιολογική ζωή ήταν το αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο έχει ήδη παραγγελθεί. Τα έξοδα τόσο του χειρουργείου, όσο και του αναπηρικού καροτσιού, καλύφθηκαν χάρη στις δωρεές φιλόζωων.

Στην έκκληση του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. για φιλοξενία έτσι ώστε να μπορέσει να φύγει από την κλινική, όπου παρέμενε από την ημέρα της διάσωσης της, ανταποκρίθηκε η υπεύθυνη της ΜΚΟ «Νοιάζομαι», στην Θεσσαλονίκη, στο καταφύγιο της οποίας φιλοξενούνται αρκετά ανάπηρα ζώα. Όπως αναφέρει το Σωματείο η Ρίβερ μεταφέρθηκε στο καταφύγιο και ήδη μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση, τόσο στις πληγές κατάκλισης που έχουν αρχίσει να κλείνουν, όσο και στη ψυχολογική της κατάσταση, που ήταν πολύ κακή, κι αρνιόταν να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια.

Ανάγκες για μια αξιοπρεπή ζωή

Τα μηνιαία έξοδα της Ρίβερ ανέρχονται στο ποσό των 250 ευρώ, λόγω της αυξημένης φροντίδας που απαιτεί ένα ζώο ανάπηρο, με ακράτεια ούρων και κοπράνων, για να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.
1. Αλλαγές υποσέντονων πολλές φορές την ημέρα, για να αποφευχθούν οι λοιμώξεις λόγω των περιττωμάτων.
2. Επιθέματα και κρέμες για τις πληγές κατάκλισης.
3. Ειδική διατροφή για να αποφευχθεί η απώλεια μυϊκής μάζας.
4. Ειδικό στρώμα.
5. Συνεχείς φυσιοθεραπείες.
6. Τακτικές βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας και την έγκαιρη διάγνωση λοιμώξεων, που δυστυχώς εμφανίζονται συχνά σε ζώα με ακράτεια.

Δημιουργία ομάδας στήριξης

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. επισημαίνει στην ανακοίνωση του ότι αδυνατεί να καλύψει αυτά τα έξοδα χωρίς την δική σας βοήθεια καθώς δεν λαμβάνει καμία επιδότηση από τον Δήμο και όλα τα έξοδά του καλύπτονται από δωρεές.

Ειδικότερα το Σωματείο αναφέρει σχετικά: «Ας γίνουμε μέλη αυτής της αλυσίδας αλληλεγγύης, ώστε να δώσουμε σε αυτό το τόσο ταλαιπωρημένο ζώο την αγάπη και την φροντίδα που η ζωή της στέρησε μέχρι τώρα. Δημιουργούμε την ομάδα στήριξης της Ρίβερ που θα ενισχύει οικονομικά την φιλοξενία της μέχρι να υιοθετηθεί, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν, με οποιοδήποτε ποσό, όσο συχνά μπορούν (είτε μια φορά, είτε κάθε μήνα). Όλα τα μέλη της ομάδας θα ενημερώνονται τακτικά για την πορεία της Ρίβερ μέσω της ομάδας που θα δημιουργηθεί στο Facebook ή μέσω e-mail, αν το προτιμούν. Φυσικά θα μπορούν να επισκέπτονται την Ρίβερ όσο συχνά θέλουν. Οι δωρεές σας μπορούν να γίνουν σε μετρητά, ταχυδρομικές επιταγές, τραπεζικές καταθέσεις καθώς και μέσω της υπηρεσίας Paypal. Είμαστε επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο και εκδίδουμε αποδείξεις για τις εισφορές σας από την Ελλάδα ή το εξωτερικό».

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην ομάδα στήριξης της Ρίβερ ή αν θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6949855064 ή να στείλετε ένα μήνυμα στην σελίδα του Σωματείου στο Facebook ή στο e-mail [email protected]