Μάχεται σχεδόν μόνη της για τ’ αδέσποτα ζώα της Σκοπέλου

Δίπλα από το αναμμένο τζάκι του σπιτιού της μαζεύονται τις κρύες μέρες και νύχτες οι αδέσποτες γάτες που φροντίζει στην περιοχή της η Νατάσσα Λαμπρόγιαννη, υπεύθυνη της Μ.Κ.Ο. «Stray Care - Σκόπελος Ζωοφιλία Περιβάλλον Πολιτισμός», η οποία εδώ και χρόνια με τη στήριξη ελάχιστων φιλόζωων περιθάλπει, στειρώνει, προωθεί για υιοθεσίες και σιτίζει εκατοντάδες αδέσποτα ζώα που εντοπίζει εγκαταλελειμμένα, άρρωστα και κακοποιημένα στο νησί χωρίς να έχει ουσιαστική βοήθεια από το Δήμο Σκοπέλου.

Όσοι γνωρίζουν το έργο της Νατάσσας Λαμπρόγιαννη αναφέρουν με πλήρη επίγνωση ότι αποτελεί από μόνη της ένα φιλοζωικό σωματείο. Πρόκειται για μια νέα γυναίκα που εγκαταστάθηκε με το σύζυγό της πριν από 5 χρόνια στη Σκόπελο και έχει αφιερωθεί στη φροντίδα των εκατοντάδων αδέσποτων ζώων, αφού ο Δήμος παρά την ισχύουσα νομοθεσία 4039/2012 δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια να περιοριστεί ο αριθμός τους με στειρώσεις,  περίθαλψή, δίκτυο υιοθεσίας, αλλά και ενημέρωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αλλαγή της εξαιρετικά ελλειμματικής φιλοζωικής κουλτούρας στο νησί.

 

 

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απευθύνθηκε επανειλημμένως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ενημερώσει τους αρμόδιους για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Σκόπελο σε σχέση με τ’ αδέσποτα ζώα τονίζοντας ταυτόχρονα την πλήρη αδιαφορία του Δήμου που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Όλες οι προσπάθειες που γίνονται στη Σκόπελο οφείλονται στη Νατάσσα Λαμπρόγιαννη, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει εξαντληθεί οικονομικά, ψυχικά και σωματικά, συνεχίζει το δύσκολο αγώνα της προσδοκώντας στην έμπρακτη βοήθεια από ευαισθητοποιημένους πολίτες είτε από τη Σκόπελο είτε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και το εξωτερικό. 

 

 

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει την Νατάσσα Λαμπρόγιαννη στο έργο της μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της είτε μέσω facebook είτε καλώντας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6949521442.