Ο Άμλετ ζητά τη βοήθεια σας για να καλυφθούν τα έξοδα περίθαλψης, φιλοξενίας και μεταφοράς του στο νέο του σπίτι

Ο Άμλετ υπήρξε ένας σκύλος πολύ ταλαιπωρημένος όπως σχεδόν όλα τα αδέσποτα σε αυτή τη χώρα. Το παρελθόν του εφιάλτης που προσπάθησαν να μετατρέψουν σε παραμυθένια ζωή για εκείνον οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων).

Μια ιστορία όχι και τόσο διαφορετική από τους υπόλοιπους αδέσποτους σκύλους. Τον παράτησαν έξω από ένα σχολείο, βρήκε παρέα άλλους δύο τετράποδους και για 3 μήνες είχαν βρει παρηγοριά και οι τρεις τους στο παιδικό χάδι, έξω από την πόρτα του σχολείου. Μετά από τις διακοπές του Πάσχα όμως, φόλιασαν μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου τον φίλο του Άμλετ. Ο Άμλετ εξαφανίστηκε από τότε.

 

 

Μέχρι που κάποιες μέρες μετά επέστρεψε με το ένα του πόδι θρύψαλα, ξυλοκοπημένος σε πολύ κακή κατάσταση. Τα παιδιά του σχολείου θέλησαν να τον σώσουν, να τον βοηθήσουν όπως μπορούν, μιας και εκείνος ήταν ξαπλωμένος και ακίνητος μέρες στο ίδιο σημείο.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. και Δασκάλα στο σχολείο αυτό αποφασίζει για άλλη μια φορά και σε αυτόν τον πρίγκιπα να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, να τον βοηθήσει και να του δώσει δύναμη να σηκωθεί ξανά στα πόδια του!

 

 

«Η μέρα που οι μαθητές μου αποχαιρέτησαν τον φίλο τους ακόμη με συγκλονίζει. Τα κλάματά τους μα και οι ευχές τους να είναι όλα καλά και να έχει μια καλύτερη ζωή, ακόμη έρχονται στη θύμησή μου και με συγκινούν τόσο πολύ.

Γιατί αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν με την αξία της αγάπης και την αρετή της ενσυναίσθηση. Και θα σώσουν τον κόσμο κάποτε! Είμαι σίγουρη για αυτό!», δήλωσε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Εκπαιδευτικός και Εκπαιδεύτρια Σκύλων κ. Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία και τον μετέφερε στον κτηνίατρο, με πόρισμα έναν ενδεχόμενο ακρωτηριασμό του ποδιού και ερλιχίωση.

 

 

Κάλυψε όλα του τα έξοδα στο μεγαλύτερο μέρος τους μόνη της αλλά και με τη μεγάλη στήριξη εθελοντών της ομάδας αλλά και φίλων της! Στόχος πρώτος. Θεραπεία για ερλιχίωση. Αφού όλα πήγαν καλά μετά από λίγες μέρες ξεκίνησαν για τον δεύτερο στόχο. Το πόδι. Ο Άμλετ είχε θέληση να το παλέψει, να το ξαναπατήσει και γιατί όχι στο μέλλον να μπορεί να ξανατρέξει.

Οπότε και εκείνοι έπραξαν ανάλογα. Φυσικοθεραπείες! Και ναι! Ο Άμλετ τα κατάφερε και ετοιμάζεται για τον τρίτο στόχο, τον πιο μεγάλο, τον πιο σημαντικό! Ένα σπίτι! Και βρέθηκε.

 

 

Η Ιουλία Μπογά, μέλος στις Ζω.Ε.Σ., θα τον υιοθετήσει και θα τον βοηθήσει να χαμογελάσει να ξεχάσει τα παλιά και να κάνουν μαζί μια νέα αρχή αλλά και μελλοντικά απώτερος στόχος να μπορεί να τη συνοδεύει στην ομάδα της σε δράσεις για παιδιά.

Πριν λίγες μέρες ξαφνικά άνοιξε το σαγόνι του Άμλετ και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο εσπευσμένα όπου χειρουργήθηκε και ταυτόχρονα στειρώθηκε και βρίσκεται πλέον σε φάση αποθεραπείας! Τα έξοδα όμως του κτηνιάτρου και πάλι ανέβηκαν όπως και οι μήνες φιλοξενίας του που αδυνατεί η ομάδα πλέον να καλύψει, αλλά και η μεταφορά του στο νέο του παντοτινό σπίτι, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας!

Ο αριθμός λογαριασμού για όποιον θελήσει και μπορεί να βοηθήσει τον Άμλετ (κόστος φιλοξενίας, περίθαλψης και μεταφοράς στο σπίτι του) είναι στην Τράπεζα Πειραιώς: GR96 0172 2080 0052 0808 8462 937 με όνομα δικαιούχου: Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων Ζω.Ε.Σ.