Οι γάτες πρόσφυγες της Ειδομένης έχουν κι αυτές ανάγκη από άμεση βοήθεια

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Συρία που παλεύει να επιβιώσει κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λίγα χιλιόμετρα πριν τον καταυλισμό της Ειδομένης φροντίζοντας παράλληλα τις τρεις γάτες του που έφερε μαζί του για να τις σώσει από τον πόλεμο επισκέφθηκε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. κ. Βάσω Τάκη και εθελοντές μέλη του.

Ο Σύλλογος βρέθηκε στον καταυλισμό της Ειδομένης και μοίρασε τρόφιμα και ρουχισμό στους πρόσφυγες που έχουν εξαντληθεί  με τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία να υφίστανται τα μικρά παιδιά και τα μωρά. Η κα Τάκη ενημερώθηκε ότι στο δεύτερο καταυλισμό που στήθηκε λίγα χιλιόμετρα πριν την Ειδομένη ζει ένα νεαρό ζευγάρι προσφύγων από τη Συρία με τις 3 γάτες τους και ήθελαν λίγη βοήθεια.

 

 

Όπως αναφέρει η κα Τάκη στην επιστροφή από την Ειδομένη αναζήτησε αυτούς τους δυο νέους ανθρώπους, τους οποίους και εντόπισε μέσα σ’ ένα κοντέινερ. «Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι ευγενέστατο, με τα 3 τους παιδιά όπως αποκαλούσαν οι ίδιοι τις γάτες τους, κι ένα 4ο παιδί να έρχεται, αφού η κοπέλα είναι έγκυος. Η αγάπη τους για τις γάτες τους, δύο άσπρα αγοράκια κι ένα γκρι κοριτσάκι, απεριόριστη» αναφέρει η κα Τάκη.

 

 

Οι γατούλες που κατάφεραν να επιβιώσουν από το πολυήμερο ταξίδι είναι κι αυτές εγκλωβισμένες στο εσωτερικό του μικρού κοντέινερ. Χρησιμοποιούν για τουαλέτα ένα χαρτόκουτο και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο ξαπλώνοντας στις κουβερτούλες. Όταν η κα Τάκη τους ρώτησε τι βοήθεια ήθελαν για τις γάτες τους εκείνοι απάντησαν ότι χρειάζονται γάλα, λίγη γατοτροφή, άμμο, κλουβάκια μεταφοράς διότι κάποια χάλασαν.

 

 

Η κα Τάκη απευθύνει έκκληση αν κάποιος φιλόζωος πάει στην Ειδομένη για να βοηθήσει τους πρόσφυγες ας πάει κάτι και για τις γατούλες. Το νεαρό ζευγάρι βρίσκεται σ’ ένα κοντέινερ στην αρχή του βενζινάδικου της ΕΚΟ. Για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να καλέσει την κα Βάσω Τάκη στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6932726576.  

 

 

Τη στιγμή που κάποιοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους με το πρόσχημα ότι μετακομίζουν σ’ άλλη πόλη ή άλλη χώρα ή ακόμα κι άλλη γειτονιά, κάποιοι κατατρεγμένοι συνάνθρωποι μας ρισκάρουν την ίδια τη ζωή τους για να σώσουν από τις φλόγες του πολέμου τους τετράποδους φίλους τους μεταφέροντας τ' αγαπημένα τους ζωάκια με κόπο και στερήσεις στο δύσκολο μακρύ προσφυγικό ταξίδι από την εμπόλεμη Συρία, με προορισμό την Ευρώπη.