Στηρίξτε τον Νέμο στα χειρουργεία του

Η υπόσχεση που έδωσε ο Χάρης Πανταγούτσους υιοθετώντας τον παράλυτο Νέμο από το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου ότι θα τον κάνει να περπατήσει ξανά, έγινε και υπόσχεση εκατοντάδων φιλόζωων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που συγκινήθηκαν από την υπερπροσπάθεια του κηδεμόνα του που είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση της κινητικής λειτουργίας του σκυλάκου.

Ο Νέμο ζούσε αδέσποτος στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου Κρήτης ώσπου μια μέρα τον παρέσυρε διερχόμενο αμάξι και παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων δεν κατάφερε να κουνήσει ξανά τα δύο μπροστινά του πόδια. Πριν τον υιοθετήσει ο Χάρης Πανταγούτσος, ο Νέμο σερνότανε μέσα στο κλουβί του στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου και μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο μελαγχολικός, ενώ οι φιλόζωοι που τον φρόντιζαν αγωνιούσαν για την τύχη του.

Με το πείσμα και την αγάπη του κηδεμόνα του Χάρη Πανταγούτσο, ο Νέμο κατάφερε ως εκ θαύματος να σταθεί ξανά στα 4 του πόδια και να κάνει δειλά βηματάκια, εκπλήσσοντας ακόμα και τους κτηνιάτρους που τον φρόντισαν μετά το ατύχημά του. Η αναπάντεχη βελτίωση στην κίνηση των δύο μπροστινών του άκρων αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι ο Νέμο μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά αν υποβληθεί σε κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις που θα λύσουν μια για πάντα το πρόβλημά του.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο χειρουργείο

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Νέμο υποβλήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πρώτη χειρουργική επέμβαση διάρκειας 4,5 ωρών στο αριστερό μπροστινό του πόδι από τον κτηνίατρο Δημήτρη Λιτίνα. Ο Χάρης Πανταγούτσος δεν έφυγε στιγμή από κοντά του και η θετική έκβαση της πολύωρης χειρουργικής επέμβασης του έδωσε μεγάλη χαρά. Η γραμματέας της “Ζωόφιλης Δράσης” κα Καλλιόπη Μαραβελάκη αναφέρει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι χάρη σε αυτή την πολυδάπανη επέμβαση ο Νέμο έχει πλέον καινούργιο αριστερό πόδι, ίσιο και γερό. Ο σκυλάκος που τόσο μας συγκίνησε αναρρώνει στο σπίτι του παρέα με τους τετράποδους κολλητούς του φίλους και όταν σε δύο εβδομάδες βγάλει τα ράμματα θα μπορέσει να πατήσει κανονικά στα τρία του πόδια. Η χειρουργική επέμβαση που απαιτείται για την αποκατάσταση και του δεξιού μπροστινού ποδιού του θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο που θα κρίνει ο κτηνίατρος Δημήτρης Λιτίνας που ανέλαβε αποκλειστικά τον Νέμο.

Βοηθείστε τον Νέμο 

Και οι δύο χειρουργικές επεμβάσεις είναι πολυδάπανες και για το λόγο αυτό η «Ζωόφιλη Δράση» απευθύνει έκκληση σε όλους τους φιλόζωους που θέλουν να συνεισφέρουν για τον Νέμο, να καταθέσουν τη δωρεά τους στον λογαριασμό που διαθέτει το σωματείο στην Τράπεζα Πειραιώς με την ένδειξη «Για τον Νέμο», ο οποίος είναι: 6155 010254 294 EUR, IBAN GR140171 1550 0061 5501 0254 294, BIC: PIRBGRAA. Ταυτόχρονα όσοι φιλόζωοι συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια να περπατήσει ξανά ο Νέμο καλούνται να ενημερώσουν το σωματείο με μήνυμα για την κατάθεση τους ώστε να τους αποσταλεί η νόμιμη απόδειξη.

Μια υπόσχεση που «μίλησε» στις καρδιές μας

«Δεν θέλω να τον δω. Μου φτάνει που το ζώο είναι με ειδικές ανάγκες. Γι' αυτό το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μαύρο ή καστανό. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο, γέρικο ή νεαρό, ράτσας ή ημίαιμο, όμορφο ή άσχημο. Το μόνο που θέλω είναι να το βοηθήσω. Εγώ θα δείτε, ότι θα το κάνω και θα περπατήσει ξανά». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Χάρης Πανταγούτσος στη γραμματέα του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου όταν του ζήτησε να δει πρώτα τον Νέμο και μετά να υπογράψει το συμβόλαιο υιοθεσίας.

Μια απάντηση – υπόσχεση που συγκλόνισε και συγκίνησε χιλιάδες Έλληνες, για το ήθος και την ανθρωπιά που κουβαλάει μέσα του αυτός ο άνθρωπος. Ας βοηθήσουμε όλοι μας τον Νέμο με όποιο χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας να προσφέρει στις δύσκολες αυτές εποχές ώστε να δούμε τον Νέμο να τρέχει, να παίζει και να χαίρεται τη ζωή του δίπλα στον Χάρη που του χάρισε ίσως τη μοναδική ευκαιρία να σηκωθεί ξανά στα 4 του πόδια.