Βοηθήστε τον Νέμο να χειρουργηθεί στο πόδι του κάνοντας ευτυχισμένο τον «μπαμπά» του

O Χάρης Πανταγούτσος που υιοθέτησε στις 4 Ιουνίου του 2015 τον παράλυτο Νέμο από το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου δίνοντας την υπόσχεση ότι θα τον κάνει να περπατήσει ξανά απευθύνει έκκληση για να καλυφθούν τα 500 ευρώ που απαιτούνται για το δεύτερο χειρουργείο αυτή τη φορά στο δεξί μπροστινό πόδι του σκυλάκου του, το οποίο φέρει κάταγμα στον αγκώνα με αποτέλεσμα ο τετράποδος φίλος του να έχει συνεχώς ανοιχτά τραύματα που αντιμετωπίζονται με συνεχή χορήγηση αντιβίωσης.

Ο κτηνίατρος Δημήτρης Λίτινας που χειρούργησε με επιτυχία στις 29 Ιουλίου το αριστερό μπροστινό του πόδι, μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” περιέγραψε  τη σοβαρή κατάσταση του δεξιού του ποδιού και γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, κρίθηκε αναγκαίο ο Νέμο να υποβληθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου σε δεύτερη επέμβαση που θα του επιτρέψει να περπατήσει και πάλι.

Συγκεκριμένα ο κ. Λίτινας ανέφερε: «Τον Ιούλιο του 2015 έφεραν στο ιατρείο μου τον Νέμο.  Μετά από εξέταση και ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε κάταγμα κερκίδας και ωλένης στο αριστερό πόδι όπου είχε γίνει αποτυχημένη οστεοσύνθεση.  Μετά από πολύωρο χειρουργείο το πόδι ανατάχτηκε πλήρως και πλέον είναι καλά. Στο δεξιό πόδι υπάρχει κάταγμα στον αγκώνα όπου ο τρικέφαλος βραχιόνιος έχει αποσπάσει και τραβήξει το ωλέκρανο προς τα επάνω και το πόδι έχει αγκυλωθεί σε ορθή γωνία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει συνεχώς ανοιχτά τραύματα στον αγκώνα. Θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα με σκοπό την αρθρώδεση του αγκώνα για αποκατάσταση του ποδιού».

 

 

Η ιστορία του Χάρη Πανταγούτσου και του Νέμο είχε συγκινήσει χιλιάδες Έλληνες και ξένους φιλόζωους, για το ήθος και την ανθρωπιά που κουβαλάει μέσα του αυτός ο άνθρωπος και τον αγώνα που δίνει ο σκυλάκος από το Ηράκλειο Κρήτης προκειμένου  να κερδίσει ξανά το στοίχημα της ζωής.

Ο Νέμο ζούσε αδέσποτος στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου Κρήτης ώσπου μια μέρα τον παρέσυρε διερχόμενο αμάξι και παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων δεν κατάφερε να κουνήσει ξανά τα δύο μπροστινά του πόδια. Πριν τον υιοθετήσει ο Χάρης Πανταγούτσος, ο Νέμο σερνότανε μέσα στο κλουβί του στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου και μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο μελαγχολικός.

«Μόλις είδα στις φωτογραφίες τον Νέμο να είναι ξαπλωμένος στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου έχοντας τόση θλίψη στα μάτια του, σκίρτησε η καρδιά μου. Είπα στον εαυτό μου ότι αυτόν τον σκυλάκο τον θέλω δίπλα μου και συνοδοιπόρο στη ζωή μου. Έτσι απλά τον υιοθέτησα» ανέφερε ο Χάρης Πανταγούτσος στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Η κα Ελένη Ανδρεαδάκη, ενεργό μέλος της "Ζωόφιλης Δράσης", θυμάται: «Αρχίσαμε μια προσπάθεια υιοθεσίας του μήπως κάποιος από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υπάρχουν, είναι πιο ευαίσθητος από τους άλλους. Κι ενώ τα σχόλια έπεφταν βροχή κάτω από τις κοινοποιήσεις του Νέμο κανένας δεν αποφάσιζε να τον κάνει, το δικό του σκυλί! Οι μέρες περνούσαν και η ανησυχία μας για την τύχη του Νέμο είχε αρχίσει να κορυφώνετε για όλους. Ώσπου χτύπησε το τηλέφωνό μου, ήταν ο Χάρης Πανταγούτσος , γνωστός για την ζωοφιλία του, με δύναμη ψυχής και περίσσια αγάπη σε όλα τα ζώα. Όταν με ενημέρωσε για το λόγο του τηλεφωνήματός του κόντεψα να τρελαθώ από την χαρά μου. “Κάνε κάτι να έλθει σε μένα. Τον θέλω τώρα” μου είπε».

 

 

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά τη διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου υιοθεσίας του Νέμο ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές. «Δεν θέλω να τον δω. Μου φτάνει που ο Νέμο είναι με ειδικές ανάγκες. Γι' αυτό τον θέλω. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μαύρος ή καστανός. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μεγαλόσωμος ή μικρόσωμος, γέρικος ή νεαρός, ράτσας ή ημίαιμος, όμορφος ή άσχημος. Το μόνο που θέλω είναι να τον βοηθήσω. Εγώ θα δείτε, ότι θα τον κάνω και θα περπατήσει ξανά». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Χάρης Πανταγούτσος στη γραμματέα του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου όταν του ζήτησε να δει πρώτα τον Νέμο πριν υπογράψει το συμβόλαιο υιοθεσίας του.

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι ήταν πολύ δύσκολες. Ο Νέμο σερνότανε στο πάτωμα. Μάτωναν τα πόδια του και λερωνόταν όταν έκανε την ανάγκη του. Ο Χάρης, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Του είχε δώσει μια υπόσχεση και δεν θα την αθετούσε με τίποτα στον κόσμο. Τον βοηθούσε να σηκωθεί. Κάθε μέρα τον περπατούσε υποβασταζόμενο. Άρχισαν και τα μπάνια στη θάλασσα. Ήταν η καλύτερη φυσιοθεραπεία για τον Νέμο. Μετά από πολύ προσπάθεια και πείσμα ο Νέμο κατάφερε να σταθεί ξανά στα τέσσερα του πόδια και να κάνει δειλά βηματάκια. «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου όταν είδα τον Νέμο μου να περπατάει χωρίς τη βοήθεια μου» λέει ο Χάρης Πανταγούτσος στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

 

 

Στις 29 Ιουλίου ο Νέμο υποβλήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πρώτη χειρουργική επέμβαση διάρκειας 4,5 ωρών στο αριστερό μπροστινό του πόδι από τον κτηνίατρο Δημήτρη Λιτίνα. Ο Νέμο απέκτησε καινούργιο αριστερό πόδι, ίσιο και γερό. Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο Νέμο θα υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως και το αριστερό του μπροστινό πόδι, ώστε να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να μην πονάει πια εξαιτίας των ανοικτών τραυμάτων που δημιουργούνται συνεχώς στον αγκώνα του.

Ο Χάρης Παναγούτσος υιοθέτησε συνειδητά τον Νέμο που κανείς δεν τον ήθελε και ήταν καταδικασμένος όλη του τη ζωή να τη ζήσει παράλυτος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου. Αφιερώθηκε στον σκυλάκο του και κατάφερε να τον κάνει να περπατήσει ξανά διώχνοντας ταυτόχρονα από τα μάτια του τη θλίψη και την απόγνωση. Ο Χάρης τήρησε την υπόσχεσή του με το παραπάνω. Ας συμβάλουμε κι εμείς με όποιο χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας μας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του δεύτερου χειρουργείου του για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του θαύματος που πλημμυρίζει από ανθρωπιά κι αγάπη.

 

 

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει  στην κάλυψη των εξόδων του χειρουργείου του Νέμο μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό eurobank: 0026.0134.03.0101524354.