Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου πρόσφερε εθελοντική εργασία στο καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray»

Ανιχνευτές του Βαθμοφόροι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου επισκέφθηκαν το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό Αττικής και πρόσφεραν εθελοντικά την εργασία τους με στόχο να συμβάλουν στο δύσκολο έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί.

Οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save  a Greek Stray» αναφέρουν σχετικά: «Όταν δήλωσαν πως επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, κανείς από εμάς δεν φαντάστηκε τι θα σήμαινε το πέρασμα τους από το καταφύγιο. Δέκα νέοι άνθρωποι, κυριολεκτικά επέλασαν και μεταμόρφωσαν μέσα σε μία μέρα, εγκαταστάσεις και σκύλους.

Ξεχορτάριασαν και καθάρισαν όλους τους χώρους προαυλισμού, έπλυναν και απολύμαναν όλα τα κρεβάτια των σκυλιών, έκαναν μπάνιο τα σκυλιά, κοινωνικοποίησαν τα κουτάβια και πέρασαν ώρα χαϊδεύοντας και μιλώντας στα πιο φοβισμένα μας, ενώ τιμητικά ονόμασαν Raksa τη σκυλίτσα της φωτογραφίας, που είχε μόλις περισυλλεγεί.

Ήταν για όλους εμάς και τα σκυλιά μας μια σπουδαία ημέρα και είμαστε περήφανοι που φιλοξενήσαμε ανθρώπους που έχουν αναγάγει τον εθελοντισμό σε ύψιστη αξία ζωής. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας περιμένουμε και πάλι να μας χαρίσετε λίγη από την ενέργεια και τη ζωντάνια σας να συνεχίσουμε τις δράσεις μας».