Ανέβηκαν στη χιονισμένη Πάρνηθα για να ταΐσουν τ’ αδέσποτα ζώα

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η Suzanne Wingfield και ο Θανάσης, μέλη μιας μικρής ομάδας εθελοντών, ανέβηκαν σήμερα στην Πάρνηθα και τάισαν τ’ αδέσποτα σκυλιά που ζουν στο βουνό μέσα στα χιόνια και τον παγετό κοντά στο καζίνο.

Αψηφώντας το δριμύ ψύχος οι δυο φιλόζωοι γέμισαν με ξηρά τροφή τις 4 ταΐστρες που βρίσκονται τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία στην κορυφή του βουνού της Πάρνηθας για να έχουν πρόσβαση σε τροφή τ’ αδέσποτα σκυλιά που τα περισσότερα είναι θύματα εγκατάλειψης.

 

 

Ασυνείδητοι για να ξεφορτωθούν τα ζώα τους τα εγκαταλείπουν στην Πάρνηθα όπου αναγκάζονται το χειμώνα να ζουν σε πολικές θερμοκρασίες και μέσα στα χιόνια. Χάρη στην ευαισθησία λιγοστών φιλόζωων τ’ αδέσποτα ζώα της Πάρνηθας βρίσκουν τροφή για να μην πεθάνουν από την πείνα αφού κανείς άλλος δεν νοιάζεται για την τύχη αυτών των πλασμάτων, πολλά από τα οποία ζουν σε αγέλες και δεν πλησιάζονται εύκολα από τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να αναπαράγονται διαρκώς.

Σημαντικό εθελοντικό έργο προσφέρουν ο Γιώργος Χιωτάκης, αλλά και η Ειρήνη Παπαδάτου, η οποία εδώ και χρόνια σιτίζει, στειρώνει και διασώζει αδέσποτα ζώα της Πάρνηθας που κάποιοι ελαφρά τη καρδιά τα πέταξαν στο βουνό καταδικάζοντάς τα σε θάνατο.

 

 

Η Suzanne Wingfield μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι μετέτρεψε τέσσερα βαρέλια σε ταΐστρες και τα μετέφερε στην Πάρνηθα για να τροφοδοτούν με ξηρά τροφή τ’ αδέσποτα ζώα καθώς δεν άντεχε να βλέπει αυτά τα πλάσματα εγκαταλελειμμένα, τρομαγμένα και ολομόναχα να πεθαίνουν από την πείνα. Κατήγγειλε ότι κάποιος έχει καταστρέψει τις δύο από τις τέσσερις ταΐστρες κι ένας επιπλέον λόγος που ανέβηκε σήμερα στην Πάρνηθα ήταν για να αντικαταστήσει τουλάχιστον τη μια ώστε τα ζώα να μπορούν να βρουν φαγητό.

 

 

Ανέφερε επίσης ότι συνεχώς ασυνείδητοι εγκαταλείπουν ζώα στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα το πρόβλημα συνεχώς να μεγεθύνεται. «Κάθε τόσο βρίσκουμε νέα σκυλιά εγκαταλελειμμένα στο βουνό. Πριν μερικές εβδομάδες διασώσαμε μερικά κι ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μακάρι περισσότεροι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα να συμβάλουν στη σίτιση, στείρωση και διάσωση όσο γίνεται περισσότερων αδέσποτων ζώων της Πάρνηθας» επισημάνει η Suzanne Wingfield.

Την καινούργια ταΐστρα δώρισε η Κάρεν Χιλ, ενώ τη ξηρά τροφή για τα ζώα της Πάρνηθας πρόσφερε το εστιατόριο «Τσι Τσι Κιφησιά».