Αστυνομικοί έσωσαν την αδέσποτη γάτα που βρήκαν τραυματισμένη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Τρεις αστυνομικοί, ο Ηλίας Γιαννάς, ο Κωνσταντίνος Σερλέτης και ο Δημήτρης Τρίτσης από την Αστυνομική Διεύθυνσης Κεφαλληνίας κατά τη διάρκεια της βραδινής τους περιπολίας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου βρήκαν μια τραυματισμένη αδέσποτη γατούλα να κείτεται ανήμπορη στο έδαφος.

Καθώς το ζώο κινδύνευε από τα  διερχόμενα οχήματα το επιβίβασαν στο περιπολικό και καθώς ήταν προχωρημένη η ώρα το φιλοξένησαν  στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας όπου και το φρόντισαν.

Το επόμενο πρωί οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» προκειμένου κάποιο από τα μέλη του να προσέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας για να παραλάβει την τραυματισμένη γάτα που βρήκαν και περισυνέλεξαν.

 

«Οι αστυνομικοί επειδή ήταν προχωρημένη η ώρα δε θέλησαν να μας ενοχλήσουν και έτσι φιλοξένησαν στο Τμήμα την γάτα μέχρι το επόμενο πρωί που μας την παρέδωσαν με την ευχή να γίνει καλά η μικρούλα» αναφέρει η Μαρία Μαρίνα Μασάδο,  πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».

Η γάτα είχε χτυπηθεί πιθανότατα από όχημα με αποτέλεσμα να μην κουνάει τα πίσω της πόδια. Μεταφέρθηκε από τους εθελοντές στον κτηνίατρο Δημήτρη Ψαρρό, ο οποίος διαπίστωσε από τις ακτινογραφίες  ότι η γατούλα έχει σπασμένη λεκάνη.

Η κλινική κατάσταση του ζώου είναι μεν αρκετά δύσκολη, αλλά τόσο ο κ. Ψαρρός όσο και οι εθελοντές θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε αυτό το πλάσμα  να μπορέσει να περπατήσει ξανά.  

 

 

«Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν και τιμούν το τμήμα της Τροχαίας Αργοστολίου αφού και την άτυχη γάτα από το δρόμο πήραν και δεν την προσπέρασαν, αλλά και την φρόντισαν μέχρι να την παραλάβουμε.

Ευχαριστούμε τον Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου Υπαστυνόμο Β Ηλία Γιαννά, τον Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου Κωνσταντίνο Σερλέτη και τον Αστυφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου Δημήτρη Τρίτση. Ευχόμαστε την πράξη τους και την ευαισθησία τους να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά του Τμήματος, που ομολογουμένως έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία» επισημαίνει η Μαρία Μαρίνα Μασάδο,  πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».