Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γάτων στο Δήμο Αγιάς στις 22 - 25 Ιουνίου

Ο Δήμος Αγιάς, το Ζωοφιλικό Σωματείο Δήμου Αγιάς «ΖΩΗ» και το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L διοργανώνουν πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατιών) από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου 2017. Οι στειρώσεις θα διενεργηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δήμου σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του γερμανικού φιλοζωικού οργανισμού TierInsel Umut Evi e.V. με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Τα ζώα επίσης θα σημανθούν ηλεκτρονικά και θα καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο Αγιάς που έχει μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων στα διοικητικά του όρια.

Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Αγιάς να επικοινωνήσουν με το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (τηλ.: 6937012850) ή το Φιλοζωικό Σωματείο Αγιάς «ΖΩΗ» (τηλ.: 6985618600 και 6982399436) ή την Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Αγιάς (τηλ.: 2494024510 και 6994654322) για να δηλώσουν τ’ αδέσποτα ζώα που γνωρίζουν στις γειτονιές τους, προκειμένου να στειρωθούν με το πρόγραμμα.

Οι διοργανωτές του προγράμματος στειρώσεων τονίζουν: «Ζητούμε τη βοήθεια εθελοντών φιλόζωων πολιτών προκειμένου να μεταφέρουμε τα ζώα προς και από τον χώρο των στειρώσεων. Τέλος χρειαζόμαστε κλουβιά παραμονής και μεταφοράς ζώων (σκύλων και γατιών) καθώς και παλιά στρωσίδια, κουβέρτες κ.τλ. για την παραμονή των ζώων μετά την στείρωση. Τα κλουβιά, κουβέρτες κ.τ.λ., θα επιστραφούν στους κατόχους τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα στειρώσεων, μπορούν να στειρωθούν αδέσποτα ζώα από όλα τα χωριά και τους οικισμούς, όλης της έκτασης του Δήμου Αγιάς, όπως ενδεικτικά είναι Αγιά, Αετόλοφος, Ανάβρα, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Δήμητρα, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Ομόλιο, Παλαιόπυργος, Αλεξανδρινή, Σωτηρίτσα, Μελιβοία, Βελίκα, Αγιόκαμπος, Σκήτη, Κάτω Πολυδένδρι, Σκλήθρο, Ρακοπόταμος, και πολλά άλλα. Καλούμε όλους όσους μένουν σε αυτές τις περιοχές, να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω τηλέφωνα, ώστε να δηλώσουν αδέσποτα ζώα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στειρώσεων».