Έφτιαξε αυτοσχέδια σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες που φροντίζει στη Λέρο

Με πολύ μεράκι και αγάπη η ενεργή φιλόζωος Στέλλα Νόβα έφτιαξε αυτοσχέδια σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες που φροντίζει στη γειτονιά της στο Βρομόλιθο της Λέρου ώστε να προστατευτούν από το κρύο και τη βροχή.

Με απλά υλικά η Στέλλα κατάφερε να κατασκευάσει ζεστά και αδιάβροχα καταφύγια για τις γάτες της, τα οποία τοποθέτησε στην αυλή του σπιτιού της. Χρησιμοποίησε χαρτόκουτα, τα οποία σε πρώτο στάδιο τύλιξε εξωτερικά με παπλωματοθήκη ή κάποια μπλούζα ώστε να δημιουργείται μόνωση που να αποτρέπει τη μεταφορά του κρύου εντός του γατόσπιτου και στη συνέχεια τα κάλυψε με νάιλον ή κουρτίνες μπάνιου για να μην βρέχονται.

 

 

Σπιτάκια έχει φτιάξει και για τ’ αδέσποτα γατιά των δύο φίλων της, του Ιάκωβου που ζει στην Ολλανδία και της Κάλη που ζει στην Αθήνα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι με καταγωγή από τη Λέρο όταν επισκέπτονται τα καλοκαίρια το νησί τους φροντίζουν οι ίδιοι τις αδέσποτες γατούλες τους και το χειμώνα αναλαμβάνει αυτή την αποστολή η Στέλλα Νόβα με την οικονομική στήριξη τους.

Το αποτέλεσμα της κατασκευής των γατόσπιτων είναι εκπληκτικό και αποτελεί απόδειξη ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να βοηθήσεις τ’ αδέσποτα ζώα, αρκεί να έχεις όρεξη, λίγη φαντασία και πολύ αγάπη.