Εκπαιδευμένοι από την Dog Friendly Academy οι σκύλοι προς υιοθεσία του καταφυγίου της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray»

Την ευκαιρία για επαρκή εκπαίδευση και καταπολέμηση των οποίων φοβιών και άλλων προβλημάτων συμπεριφοράς θα έχουν τα σκυλάκια της Μ.Κ.Ο. «Save A Greek Stray» αφού στους χώρους του καταφυγίου αδέσποτων ζώων θα κάνουν την πρακτική τους οι σπουδαστές της σχολής εκπαιδευτών Dog Friendly Academy του παγκόσμια αναγνωρισμένου εκπαιδευτή και σύμβουλου συμπεριφοράς Αλέξανδρου Παράσχη.

Στo πλαίσιo της πρακτικής οι σπουδαστές της σχολής θα μαζέψουν πολλές ωφέλιμες ώρες εξάσκησης σε πραγματικές καταστάσεις και με πραγματικά προβλήματα ενώ οι σκύλοι της M.K.O. «Save a Greek Stray» θα εκπαιδεύονται σε βασικές συμπεριφορές, θα δουλεύονται οποιαδήποτε προβλήματα συμπεριφοράς ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όποιον θελήσει να ανοίξει το σπίτι του για αυτούς . Υπεύθυνος της σχολής θα είναι ο Αλέξανδρος Παράσχης.

 

 

Ο Αλέξανδρος Παράσχης είναι ο μοναδικός Έλληνας παγκόσμια αναγνωρισμένος σύμβουλος συμπεριφοράς CBCC-KA (μόνο 200 στον κόσμο έχουν καταφέρει να πάρουν αυτήν την πιστοποίηση) και ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής CPDT- KA που πιστοποιήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία εκπαιδευτών CCPDT APDT

Έχει εξειδικευτεί στα προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων ενώ εκπαιδεύτηκε επίσης στην σχολή εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών του VBM (Verein für Blindenhunde und Mobilitätshilfen) στην Ελβετία όπου και του έγινε λίγο αργότερα, πρόταση συνεργασίας. Συνέχισε την εκπαίδευσή του υπό την Michele Pouliot, η οποία ήταν τότε Director of Research and Development στη μεγαλύτερη σχολή σκύλων οδηγών της Αμερικής, από την οποία επαινέθηκε  για τις ικανότητές του. Με αυτές τις γνώσεις εκπαίδευσε σκύλους οδηγών τυφλών στην Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» και εισήγαγε το κλίκερ στην εκπαίδευση σκύλων οδηγών τυφλών για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

 

Παράλληλα εκπαιδεύει σκύλους του καταφυγίου «Save a Greek Stray», βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, παραδίδοντας επίσης σεμινάρια στο προσωπικό του καταφυγίου. Συμμετέχει ως υπεύθυνος εκπαίδευσης στο πρωτοποριακό πρόγραμμα των φυλακών Ελαιώνα Θήβας σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στο οποίο εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται οι κρατούμενες στην εκπαίδευση και στον χειρισμό σκύλων με σκοπό την ευκολότερη υιοθέτησή των σκύλων του καταφυγίου «Save a Greek Stray» και την επαγγελματική αποκατάσταση των κρατουμένων μετά την απελευθέρωσή τους.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι τέλος ο ιδρυτής του Fit With Your Dog το οποίο είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα γυμναστικής μαζί με τον σκύλο μας.

Φωτογραφίες: Καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray»