Εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν και εμβολίασαν αδέσποτα ζώα στο Παγγαίο Καβάλας

Συνολικά 121 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (81 σκυλιά και 40 γάτες) στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν με ηλεκτρονική ταυτότητα από τους εθελοντές κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 στο Παγγαίο Καβάλας.

Όπως αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε. η συγκεκριμένη αποστολή ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής στη χώρα μας και ευχαριστεί τους εθελοντές κτηνιάτρους για τον πολύτιμο χρόνο τους, τον οποίον αφιέρωσαν στην ευζωία των αδέσποτων ζώων, αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν.

 

 

Σ’ αυτή την αποστολή συμμετείχαν εθελοντικά οι κτηνίατροι Θόδωρος Κουπίδης, Παναγιώτης Κόκκινος, Χριστίνα Μαρούδα, Κωνσταντίνα Σούλη, Ζωή-Νικολέτα Χατζηαναστασίου, Νικολέτα Μακρή, Γιάννης Μαργαρίτης, Παναγιώτης Κοσμάς, Βίκυ Καρακίτσου, Έλσα Παναγοπούλου, Θανάσης Μαυρίδης, Στάθης Σιμεωνίδης, Μάγδα Κοσμίδου, Δημήτρης Μαντούδης, Μουσταφά Γκιοκσάλ και Αλέξανδρος Μακαρονάς Αλέξανδρος. μαζί με τους φοιτητές κτηνιατρικής Κατερίνα Παζαρακιώτη, Μαρία Μπουργανού και Σταυρούλα Φασούλα.

 

 

Οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. παρέχουν αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα. Επίσης στοχεύουν στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  «πληγή» και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

 

 

Οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα αγνοούσατε το έργο τους μπορείτε να τους γνωρίσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία τους είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη Ε.Δ.Κ.Ε. (ελληνικά ή λατινικά) με χρέωση 2,51 ευρώ ή μέσω pay pal στους λογαριασμούς της Ε.Δ.Κ.Ε.