Φοιτητές του προγράμματος Erasmus επισκέφθηκαν το χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων που φροντίζει ο Αχαϊκός Σύλλογος

Την Κυριακή 16  Οκτωβρίου ο Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων υποδέχθηκε στον ιδιωτικό του χώρο φιλοξενίας αδέσποτων στην Πάτρα δεκάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus και τους ενημέρωσε για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φιλόζωοι εθελοντές στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Αχαϊκός Σύλλογος η δράση αυτή που έγινε στο πλαίσιο του Social Erasmus έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές, ο καθένας από τη δική του επιστημονική ιδιότητα, να σκεφτούν τρόπους και λύσεις για την καλύτερη διαχείριση και φροντίδα των ζώων στην Ελλάδα.

 

 

«Κατά γενική ομολογία η στείρωση είναι η μόνη λύση της μείωσης του πληθυσμού των ζώων αλλά και η προσπάθεια για την απαγόρευση πώλησης ζώων από τα pet shop και φυσικά η ανεύθυνη και παράνομη εκτροφή ζώων από ιδιώτες και επαγγελματίες» επισημαίνει ο Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα Ζώων.

Οι δράσεις της ημέρας των φοιτητών ξεκίνησαν με γνωριμία και πολύ παιχνίδι με τα σκυλάκια που φροντίζουν οι εθελοντές του Αχαϊκού Συλλόγου, συνεχίστηκαν με βόλτα στο βουνό, πικ-νικ, ζωγραφική και τελείωσαν με ακόμα περισσότερο παιχνίδι και φωτογραφίες.

 

 

Ο Αχαϊκός Σύλλογος οργανώνει συχνά δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την υπεύθυνη κηδεμονία. Εντοπίζει το πρόβλημα τόσο στην οικονομική κρίση όσο και στην έλλειψη εκπαίδευσης και προσπαθεί με τις δυνάμεις των εθελοντών του να ενημερώσει τους πολίτες και να φροντίσει τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Επισκεφτείτε την σελίδα του Αχαϊκού Συλλόγου στο Facebook και υιοθετήστε ένα ζωάκι από την Πάτρα: «Achaic Society for the Care of Animals».