Φροντίζουν με βάρδιες ηλικιωμένο σκύλο

Τη φροντίδα του 17χρονου ηλικιωμένου αδέσποτου σκυλάκου που βλέπετε στις φωτογραφίες ανέλαβαν φιλόζωοι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης προκειμένου να περιθάλψουν τον τετράποδο φίλο τους που χτυπήθηκε από διερχόμενο αμάξι.

Ο Αντώνης Λιβάνης, ο οποίος έφερε στη δημοσιότητα το θέμα και τράβηξε τις φωτογραφίες, αναφέρει ότι η αποκατάστασή του σκυλάκου σε σπίτι δεν τελεσφόρησε, μια και σκόνταφτε στην ελεύθερη φύση του που αρνείτο να κλειστεί, τώρα στα γεράματα, σε 4 τοίχους. Έτσι μια ομάδα από περίοικους, από εκείνους που μεγάλωσαν κοντά στα γαβγίσματά του, κράτησε τον σκυλάκο σ’ ένα από τα αγαπημένα του μέρη της Νέας Σμύρνης, παρέχοντάς του περίθαλψη, στοργή και προστασία, με 4ωρες βάρδιες.

Η ομάδα των φιλόζωων που ανέλαβε τη φροντίδα του ανάρτησε και σημειώματα στο χώρο όπου ζει ο ηλικιωμένος σκύλος, ζητώντας από τους περαστικούς να μην τον ταΐζουν με κόκαλα και φαγητό που περιέχει άμυλο. Επίσης ζητούν να μην λύσει κανείς το λουρί καθώς ο σκυλάκος έχει σπασμένο πόδι και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Στην εποχή που ζούμε όπου η ανθρωπιά τείνει να εκλείψει αυτή η παρέα φιλόζωων στη Νέα Σμύρνη που απαλύνουν τον πόνο του ηλικιωμένου αδέσποτου, δίνει ανάσες ελπίδας σε όλους μας ότι αυτός ο κόσμος γίνεται καλύτερος, αρκεί να θυμηθούμε τις απλές ανθρώπινες αξίες.