Για τρίτη χρονιά η Ε.Δ.Κ.Ε. βοηθάει εθελοντικά τ’ αδέσποτα ζώα στα Κουφονήσια

Οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.) για 3η συνεχή χρονιά πρόσφεραν το Σαββατοκύριακο 4-6 Νοεμβρίου 2017 τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στ’ αδέσποτα ζώα των Κουφονησίων.

Έξι εθελοντές κτηνίατροι (Κατερίνα Λουκάκη, Έπη Ν. Μίχη, Άννα Στρατούλη, Κατερίνα Ντέμκα και Γιάννης Μπάτσας), με αρχηγό αποστολής τον Νίκο Παυλόπουλο και με την βοήθεια των εθελοντών του νησιού, στείρωσαν, εμβολίασαν και αποπαρασίτωσαν 48 γάτες και 3 σκύλους.

 

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από την Δρ. Κατερίνα Λουκάκη, Κτηνίατρος ΑΠΘ & PhD Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με θέμα «Μαθαίνουμε για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Ζώα».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, κυρίως για τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, για την ανάπτυξη της σωστής ζωοφιλίας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

 

 

Ο πρόεδρος της Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Γιάννης Μπάτσας ανέφερε: «Η επιθυμία της οργάνωσής μας, είναι να γίνει το Κουφονήσι πρότυπο νησί σε θέματα διαχείρισης, εμβολιασμού και στείρωσης αδέσποτων ζώων».

Με αφορμή την 3η αποστολή της Ε.Δ.Κ.Ε. στο κυκλαδίτικο νησί, ο κ. Αντώνης Κωβαίος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίου, τόνισε: «Είναι καθήκον μας η προστασία ενός ισορροπημένου φυσικού περιβάλλοντος στο νησί μας. Τα έμπειρα μέλη της  ΕΔΚΕ συμβάλουν σημαντικά σε αυτό. Το σπουδαίο έργο τους συμβάλει στη βιώσιμη και υγιή ισορροπία του νησιού μας. Μας διδάσκει να ζούμε αρμονικά με τους οικόσιτους φίλους μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνεργασία μα ς να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Ε.Δ.Κ.Ε. για τη δράση τους και το ενδιαφέρον τους για το Κουφονήσι».

 

 

Όλοι οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η συμβολή σας για να συνεχίσουν το έργο τους είναι απαραίτητη. Όσοι μέχρι σήμερα αγνοούσατε το έργο της Ε.Δ.Κ.Ε. μπορείτε να την γνωρίσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της www.edke.gr και να μάθετε πως μπορείτε να την ενισχύσετε στην προσπάθεια της να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα αδέσποτα της χώρας μας.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα. Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  «πληγή» και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.