Χαρά και ξεγνοιασιά δίνουν τα σκυλιά του «Save a Greek Stray» στα παιδιά με καρκίνο στο σπίτι της «Φλόγας»

Χαμόγελα και στιγμές χαλάρωσης δίνουν στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά  της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το σπίτι της «Φλόγας», στο πλαίσιο του προγράμματος Ιαματικής Ζωοφιλίας.  

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης των παιδιών αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητάς τους. Να καταργήσει τα στερεότυπα και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

 

 

Οι σκύλοι θεραπείας από το καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί από τον εκπαιδευτή Αλέξανδρο Παράσχη, επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα τo σπίτι της «Φλόγας», με σκοπό να κάνουν τους ασθενείς να αισθανθούν καλύτερα ψυχολογικά.

Οι συνεδρίες είναι διαδραστικές. Τα παιδιά αγκαλιάζουν, χαϊδεύουν τα σκυλιά και περνούν ευχάριστο χρόνο μαζί τους. Όπως αναφέρει η Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray η επαφή των παιδιών με έναν σκύλο θεραπείας έχει πολλά οφέλη. Τα χαλαρώνει, τα βοηθά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έντονου στρες και αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση κατά τη διάρκεια μιας πιεστικής μέρας.

 

 

Ο ειδικά εκπαιδευμένος – από τον Αλέξανδρο Παράσχη - σκύλος Ρίτσαρντ βρέθηκε την Τετάρτη  30 Οκτωβρίου στο σπίτι της «Φλόγας» και για άλλη μια φορά η αίθουσα γέμισε με τα γέλια και τις φωνές των παιδιών του κέντρου, που περιμένουν κάθε φορά τα σκυλιά με τον ίδιο ενθουσιασμό, για να παίξουν, να γελάσουν και να ξεχάσουν την επίπονη καθημερινότητα που βιώνουν.

«Ο Ρίτσαρντ, όπως άλλωστε και κάθε σκύλος, έχει όντως τη μαγική ικανότητα να σχηματίζει χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών των παιδιών και των γονιών τους, που μπορούν να τα βλέπουν επιτέλους χαρούμενα και να αποκτούν νέες διόδους επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Αν ένας σκύλος μπορεί να «θεραπεύσει» για λίγες ώρες τόσες ψυχές, σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αν χρησιμοποιήσουμε τις μαγικές δυνάμεις αυτών των πλασμάτων, προς όφελος της ανθρωπότητας» επισημαίνει η Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray.

Η «Φλόγα»

Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία & εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.