Η Animal Action στειρώνει τις αδέσποτες γάτες του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στειρώσεων 2017 που γιορτάζεται στις 28 Φεβρουαρίου, η Animal Action Hellas ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης προκειμένου να στειρωθούν οι αδέσποτες γάτες που φροντίζουν  εκεί τα παιδιά.

Η Animal Action Hellas αναφέρει σχετικά: «Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η GAWF/Animal Action Hellas είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την ευκαιρία να υποστηρίξει με το δικό της τρόπο το πολύτιμο κοινωνικό έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

H GAWF/Animal Action Hellas είχε την χαρά να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη και να δει από κοντά τη συγκινητική σχέση που έχουν αναπτύξει τα παιδιά με τις αδέσποτες γάτες της περιοχής. Εδώ και σαράντα χρόνια τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρουν την ασφάλεια και τη φροντίδα μιας οικογένειας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις διαπιστώσαμε με χαρά πως παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS εξακολουθούν να καλλιεργούν την εγγενή αξία των ζώων μέσα από φιλοζωικές πρωτοβουλίες.

Ο πληθυσμός των αδέσποτων του Παιδικού Χωριού SOS ωστόσο κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου και η περίοδος αναπαραγωγής έχει μόλις αρχίσει. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Στειρώσεων στις 28 Φεβρουαρίου, η GAWF/Animal Action Hellas επέλεξε να υποστηρίξει τη φιλοζωία των παιδιών στειρώνοντας τις γάτες που τα ίδια φροντίζουν και παράλληλα μιλώντας τους για τη σημασία και την αναγκαιότητα της στείρωσης.

H Παγκόσμια Ημέρα Στειρώσεων έχει καθιερωθεί από το 1995, με στόχο τη παρότρυνση του κόσμου να στειρώνει τα κατοικίδια του καθώς και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής του, προστατεύοντας έτσι τις ζωές τους. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος που βοηθά στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητας ζωής τους. Η άρνηση των ιδιοκτητών να στειρώσουν τα κατοικίδια τους έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε συχνές εγκαταλείψεις ζώων και σημαντική υποβάθμιση της ευζωίας τους.

Η GAWF/Animal Action Hellas και τα Παιδικά Χωρία SOS στέλνουν ένα κοινό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς εκ μέρους τόσο των ανθρώπων αλλά και των ζώων, που δυσκολεύονται να επιβιώσουν και δεν έχουν φωνή να το ζητήσουν» καταλήγει η Animal Action Hellas.