Η Εθελοντική Ομάδα Αδέσποτων Ζώων Εύοσμου τοποθετεί αυτοσχέδιες ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα ζώα

Αυτοσχέδιες ταΐστρες και ποτίστρες τοποθετεί συνεχώς η Εθελοντική Ομάδα Αδέσποτων Ζώων Εύοσμου σε διάφορα σημεία του Δήμου  Κορδελιού – Ευόσμου προκειμένου τ’ αδέσποτα ζώα να έχουν πρόσβαση σε τροφή και καθαρό νερό.  

Πρόκειται για αισθητικά όμορφες κατασκευές που ουσιαστικά λειτουργούν ως βάσεις πάνω στις οποίες τοποθετούνται τα μπολάκια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο και την βροχή.  

 

 

Στην κορυφή κάθε βάσης υπάρχει κολλημένο ένα αφισάκι, στο οποίο η Εθελοντική Ομάδα Αδέσποτων Ζώων Εύοσμου ενημερώνει τους κατοίκους ότι η σίτιση των αδέσποτων ζώων είναι νόμιμη σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 και προειδοποιεί: «Μην ενοχλείτε τους εθελοντές που ταΐζουν τα αδέσποτα, καλύπτονται από τον Νόμο και η διαδικασία είναι αυτόφωρη. Η κακοποίηση και η δηλητηρίαση των ζώων τιμωρείτε με πρόστιμο μέχρι 30.000 ευρώ».

 

 

Όπως αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Αδέσποτων Ζώων Εύοσμου «Αυτή η δουλειά είναι καθαρά από εθελοντές και μόνο! Ο εθελοντισμός έχει ως γνώμονα την βελτίωση και την ανιδιοτελή αγάπη. Ελάτε να γίνουμε πολλοί και να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα που έχουν πραγματική ανάγκη. Κάνουμε πράξη την φιλοζωία και δεν μένουμε στα λόγια».