Η ηλικιωμένη Κανέλλα της Φωκίωνος Νέγρη απέκτησε σπιτάκι που της χάρισε η Animal Action

Το δικό της σπιτάκι έχει η «γιαγιά» Κανέλλα στην Φωκίωνος Νέγρη όπου ζει τα τελευταία 17 χρόνια, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους περίοικους, που την φροντίζουν σε καθημερινή βάση και την φιλοξενούν στο σπίτι τους κυρίως τα βράδια και τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η Animal Action αγόρασε το σπιτάκι και ο Δήμος Αθηναίων έδωσε την άδεια τοποθέτησή του στο πεζοδρόμιο.

Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να υιοθετηθεί από φιλόζωους Κυψελιώτες, αλλά η Κανέλλα – όπως αναφέρει η Animal Action – δυσανασχετεί μέσα στο σπίτι και συνηθισμένη να ζει ελεύθερη προσπαθεί να επιστρέψει στην Φωκίωνος Νέγρη όπου θεωρεί δικό της χώρο.  

 

 

Η Animal Action αναφέρει για την Κανέλλα: «Αυτή είναι η Κανέλλα, η σκυλίτσα μασκότ της Κυψέλης που εδώ και τουλάχιστον 17 χρόνια δεν έχει φύγει από τη «μόνιμη κατοικία» της στη Φωκίωνος Νέγρη.

Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να της δώσουμε πια ένα σπίτι που θα αποκαλεί δικό της και θα μπορεί να κουρνιάζει όποτε χρειάζεται να προστατευτεί από τις καιρικές συνθήκες και γενικότερα όποτε το έχει ανάγκη.

 

 

Ο Δήμος έδωσε την άδεια για την τοποθέτηση του σπιτιού και εμείς από την πλευρά μας το αγοράσαμε. Αγαπημένη μας λεπτομέρεια είναι η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί και ενημερώνει πως η Κανέλλα τελεί υπό την προστασία του Δήμου.

Ελπίζουμε πως αυτή η κίνηση του Δήμου Αθηναίων θα είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν για όλα τα αδέσποτα της περιοχής του. Ας γίνει το σπιτάκι της Κανέλλας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους της Ελλάδας.

 

 

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιος να την πάρει από τον δρόμο και να την κάνει μόνιμο μέλος της οικογένειας του. Σε αυτό θα θέλαμε να απαντήσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να υιοθετηθεί, ωστόσο η Κανέλλα δυσανασχετεί πλέον στο περιβάλλον ενός σπιτιού και πάντα προσπαθεί να επιστρέψει πίσω στον χώρο που εκείνη θεωρεί σπίτι της στην Κυψέλη.

Επίσης, τα περισσότερα βράδια την φιλοξενούν στα σπίτια ή στα μαγαζιά τους οι περίοικοι που την φροντίζουν».