Κατασκεύασαν σπιτάκι για τ’ αδέσποτα της γειτονιάς τους

Οι νέοι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν ευχάριστα και να μας δίνουν την ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο όμορφος. Τρεις φίλοι,  η Πολυδώρα Βλάχου, ο Άγγελος Κοντός και ο Γιώργος Βίνας, θέλοντας να προστατέψουν τ' αδέσποτα της γειτονιάς τους, κατασκεύασαν οι ίδιοι ένα στέρεο και ασφαλές σπιτάκι, ώστε τα σκυλάκια να βρίσκουν καταφύγιο και προστασία όταν κάνει κρύο, έχει αέρα και βρέχει, μιας και διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

 

 

Η προσφορά τους όμως δεν σταμάτησε εκεί. Εφοδίασαν το ευρύχωρο σπιτάκι με ξηρά τροφή και καθαρό νερό κι έτσι τ' αδέσποτα θα έχουν μια φιλόξενη γωνιά για να ξεκουράζονται και να κοιμούνται έως ότου βρουν τη δική τους παντοτινή οικογένεια. Οι φιλόζωοι έφτιαξαν μάλιστα και μια ανακοίνωση – μήνυμα προς τους περαστικούς να βοηθούν όσο μπορούν τ΄αδέσποτα ζώα προσφέροντας τους συσκευασμένη ξηρά τροφή. Καλούν όμως κι όσους συνοδεύουν σκυλάκι να μην το αφήνουν να τρώει την τροφή και να πίνουν το νερό των αδέσποτων, γιατί προορίζονται για λιγότερο τυχερά ζώα από το δικό τους. 

Η Πολυδώρα, ο Άγγελος και ο Γιώργος εύχονται σύντομα να δουν κι άλλα σπιτάκια για τ’ αδέσποτα και σε άλλες γειτονιές. Μ' αυτή την αξιέπαινη κίνηση τους οι τρεις φίλοι έδειξαν με πράξεις ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε. Άλλωστε όπως λένε και οι ίδιοι «η συμπεριφορά μας προς τα ζώα αντανακλά τον πολιτισμό μας. Είσαι άνθρωπος, θυμήσου ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σου».