Κουβάλησε τραυματισμένο σκύλο

Αυτή η ιστορία έχει ως πρωταγωνιστές τη Μαρία και τον Κυριάκο Φιλιππάκη από τη Σαλαμίνα. Στις 8 Αυγούστου 2014 εντόπισαν στη μέση του δρόμου ένα άσχημα τραυματισμένο σκύλο που κινδύνευε η ζωή του από τα αυτοκίνητα που περνούσαν ξυστά από δίπλα του χωρίς κανείς να έχει την ευαισθησία να βοηθήσει αυτή τη ψυχούλα. Καθώς το ζευγάρι δεν είχε δικό του αμάξι για να μεταφέρει το σκυλάκι σε κτηνίατρο αναγκάστηκε επί μιάμιση ώρα να εκλιπαρεί τους οδηγούς των ΙΧ που περνούσαν από το σημείο να βοηθήσουν αλλά κανείς δεν σταματούσε. 

Το σκυλάκι όμως έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί σε κτηνίατρο. Έτσι η μόνη λύση που βρέθηκε ήταν μια πλαστική σκάφη, μέσα στην οποία ο Κυριάκος τοποθέτησε το τραυματισμένο σκυλάκι και το κουβάλησε στον ώμο του μέχρι το κτηνιατρείο. Διένυσε χιλιόμετρα και πέρασε μέσα από χωράφια προκειμένου να γλυτώσει δρόμο και χρόνο. Μετά από πολύ κόπο κατάφεραν να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο της κας Φλοριάνας Δαρζέντα όπου έλαβε την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Ο σκυλάκος, που τον ονόμασαν Μόδεστο, πάλεψε για τη ζωή του αλλά δυστυχώς η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη και κατέληξε ανήμερα της Παναγίας. Όπως αναφέρουν σε μήνυμα τους η Μαρία και ο Κυριάκος Φιλιππάκης μπορεί η ανεργία να τους στέρησε πολλά αλλά όχι την ανθρωπιά και την αγάπη τους για όλες τις μορφές ζωής.