Κρητικοί φτιάχνουν ταΐστρες

Ο Κώστας Βιολάκης και ο Φώτης Φωτάκης, δύο εργαζόμενοι στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου και πάνω από όλα εθελοντές φιλόζωοι, καθώς βοηθούν τα αδέσποτα ζώα και εκτός ωραρίου εργασίας τους, γεμίζουν καθημερινά με ξηρή τροφή και φρέσκο νερό τις αυτοσχέδιες ταΐστρες και ποτίστρες που οι ίδιοι έφτιαξαν με μεράκι και τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία των δρόμων του Ηρακλείου. Με αυτό τον τρόπο φροντίζουν όλους τους αδέσποτους σκύλους που επανατοποθετήθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον αφού δεν βρέθηκε λύση για την υιοθεσία τους. 

Κι ενώ η οργανωμένη τοποθέτηση ταϊστρών είναι αυτονόητη σε χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα αποτελεί είδηση κι ένα καλό παράδειγμα να μιμηθούν όλοι. Οι αυτοσχέδιες ταΐστρες των δύο Κρητικών φιλόζωων – εργαζόμενων στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου δεν εξασφαλίζουν μόνο τη σίτιση των αδέσποτων αλλά αποκλείουν σε μεγάλο βαθμό την επιβάρυνση της υγείας των ζώων του δρόμου καθώς δεν είναι αναγκασμένα να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή ούτε να πίνουν βρώμικο νερό για να ξεδιψάσουν την δίψα τους. 

Ο Κώστας και ο Φώτης δεν ξεχνάνε αλλά ούτε και εγκαταλείπουν τα ζώα που φιλοξενήθηκαν κάποτε στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου. Ακόμη και εκτός ωραρίου οι δύο άνδρες συνεχίζουν να τα φροντίζουν στους δρόμους γιατί η φιλοζωία γι’ αυτούς δεν είναι μόδα, δεν είναι μια εργασία αλλά τρόπος και στάση ζωής.