Κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν, εμβολίασαν & τσίπαραν 63 σκύλους και 17 γάτες στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά

Την Παρασκευή και το Σάββατο 18 & 19 Οκτωβρίου 2019 και ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στον νομό Σερρών οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και σήμαναν ηλεκτρονικά 63 σκύλους και 17 γάτες που ζουν εντός των ορίων του Δήμου.

Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. ήταν η Βίκυ Σαπανίδου, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι κτηνίατροι Μακαρονάς Αλέξανδρος, Δέντσας Μίλτος, Γιαννούλη Μαρία, Τρικούπη Γεωργία, Περτσέλη Χρύσα, Κατσιφού Ηρώ, Νάτσιος Θάνος, Γιαμουστάρη Κορίνα, Οπρούτσι Μπέλλα, Αντωνιάδου Ράνια, Μουταφίδου Μαριλέτα, Γκουντιντά Δήμητρα, Ταράζη Έμιλυ, Σουλιώτη Ειρήνη και οι φοιτητές κτηνιατρικής Αναστασίου Σπύρος,  Μωραΐτη Μαριάννα και  Αργυρόγλου Εβελίνα.

 

 

Στην αποστολή συμμετείχαν οι τοπικοί κτηνίατροι Μπίσκας Πέτρος, Δερμιτζάκης Θάνος, και Φρέσας Στέλιος. Τα χειρουργεία έγιναν σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου  αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

 

 

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.