Μάχη με τα χιόνια δίνουν οι εθελοντές του Συλλόγου Καρδίτσας «Διασώζω» για να φροντίσουν τ’ αδέσποτα στο καταφύγιο

Πραγματική μάχη με τον χιονιά δίνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» για να καταφέρουν να κρατούν ζεστά και χορτάτα τ’ αδέσποτα σκυλιά που φροντίζουν στο καταφύγιο τους. Το δριμύ ψύχος και τα χιόνια δυσκολεύουν το έργο των εθελοντών, αλλά και τη ζωή των αδέσποτων ζώων που χρειάζονται ένα στεγνό μέρος και περισσότερη τροφή για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η  Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, αναφέροντας τα εξής: «Η διαδρομή καθόλου εύκολη για να πάμε να φροντίσουμε τα αδεσποτάκια μας, αλλά και να φύγουμε. Το τοπίο όμως εξαιρετικό!

 

 

Όλα είναι παγωμένα. Οι δουλειές γίνονται με τεράστια δυσκολία. Πάγωσαν οι βρύσες και δεν βγάζουν νερό. Παίρνουμε νερό με κουβά από ένα βαρέλι, στο οποίο είχαμε βάλει νερό για ώρα ανάγκης.

Περπατάμε με δυσκολία και παλεύουμε κυριολεκτικά να φροντίσουμε τ' αδέσποτα ζώα. Βαρύς αυτός ο χειμώνας!

 

 

Όλα τα σκυλάκια μας είναι καλά. Το χιόνι αν και πανέμορφο και τα σκυλάκια μας τρέχουν, παίζουν και το απολαμβάνουν, δυσκολεύει αρκετά την ποιότητα ζωής τους.

Αντικαθιστούμε τις κουβέρτες τους καθώς όλα μουσκεύουν και προσφέρουμε πιο πολύ τροφή. Φροντίζουμε να τους παρέχουμε ό,τι χρειάζονται για να καταφέρουν να επιβιώσουν στην κακοκαιρία. Όλα γίνονται μέσα στην παγωνιά. Τα καταφέρνουμε όμως και όλα τα ζώα είναι καλά και περιποιημένα!».

 

 

Αν μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας π.χ. κουβέρτες, τροφές για τ’ αδέσποτα που φροντίζουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» καλέστε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up).

Αν πάλι θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά το σωματείο καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς (Όνομα δικαιούχου: Διασώζω - Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068 - IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068  - BIC: PIRBGRAA) ή μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]