Μαθητές του «Campion School» σίτισαν τις αδέσποτες γάτες στο πυρόπληκτο Μάτι Αττικής

Συγκινητική και ελπιδοφόρα ήταν η πρωτοβουλία αλληλεγγύης των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης Γυμνασίου του ιδιωτικού σχολείου ««Campion School» προς τις αδέσποτες γάτες που ζουν στο πυρόπληκτο Μάτι.  

Στο πλαίσιο εργασίας τους για την αξία της εθελοντικής προσφοράς, οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να μεταβούν στο Μάτι και μαζί με τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας - Πικερμίου «Ο Πήγασος» να σιτίσουν με δικές τους τροφές τις αδέσποτες γάτες που κατάφεραν να γλυτώσουν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

 

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες της της Γ’ τάξης Γυμνασίου του ιδιωτικού σχολείου «Campion School» με επικεφαλής την καθηγήτριά τους Τζωρτζίνα Θεοχαροπούλου επισκέφθηκαν το Μάτι και τάισαν τα γατάκια στις καμένες γειτονιές, προσφέροντας 35 κιλά ξηρά τροφή και πολλές κονσέρβες.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας – Πικερμίου «Ο Πήγασος» που καθημερινά φροντίζουν τους σιωπηλούς μάρτυρες αυτής της τραγωδίας αναφέρουν για την τόσο σημαντική εθελοντική δράση των μαθητών, τα  εξής: «Είναι πολύ σημαντικό να διδάσκεται ο εθελοντισμός στα σχολεία και τους συγχαίρουμε για τη δουλειά που κάνουν στα παιδιά μας.

 

 

Να μην ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός κάθε μορφής δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής που δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα και αναδεικνύει τον πολιτισμό μας.

Για εμάς θα ήταν χαρά μας να δεχτούμε νέα ενεργά μέλη εθελοντών, που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν λίγο από τον προσωπικό τους χρόνο στον κοινό μας σκοπό που είναι τα αδεσποτάκια μας» καταλήγουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας – Πικερμίου «Ο Πήγασος».