Μαθητής λυκείου μαζεύει χρήματα για τ’ αδέσποτα μέσω του ιστότοπου «FundForStrayAnimals» που δημιούργησε

Το ποσό των 500 ευρώ για την ενίσχυση του έργου της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) κατάφερε να συγκεντρώσει ο Πέτρος Χατζηβασιλείου, μαθητής της Β’ Λυκείου στο Κολέγιο Ψυχικού, μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε  με το όνομα «FundForStrayAnimals»(www.ffsa.gr) και στόχο έχει να προσφέρει βοήθεια σε εθελοντικές οργανώσεις και ενεργούς φιλόζωους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα.

Η πρώτη δράση που επέλεξε ο Πέτρος Χατζηβασιλείου αφορούσε τη συγκέντρωση χρημάτων για τη χρηματοδότηση της εξόρμησης των εθελοντών κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου στην Αλόννησο. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού συνολικά κατατέθηκαν 500 ευρώ απευθείας στους λογαριασμούς της Ε.Δ.Κ.Ε.

 

 

Οι  εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. ευχαριστούν τον Πέτρο Χατζηβασιλείου για την αξιέπαινη προσπάθεια ενίσχυσης του έργου τους μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε επιτυγχάνοντας τη συλλογή του ποσού των 500 ευρώ. «Πρόκειται για μια δωρεά, που προέκυψε κατόπιν μιας εξ' ολοκλήρου ατομικής πρωτοβουλίας και ενέργειας ενός έφηβου και μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με την προσπάθεια που καταβάλει η οργάνωσή μας, για περαιτέρω ενημέρωση και αλλαγή νοοτροπίας της νεολαίας απέναντι στ’ αδέσποτα και γενικότερα στα ζώα, με απώτερο σκοπό την ευζωία τους. Τέτοιες πράξεις μας γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρουν ιδιαίτερα συγκινημένοι οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε.

Σκοπός της δράσης του Erranimals

Το Erranimals προσφέρει βοήθεια σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη περίθαλψη όλων των αδέσποτων που στερούνται κτηνιατρικής φροντίδας. Δυστυχώς, ο αριθμός των ζώων που βρίσκονται στο δρόμο συνεχώς αυξάνεται (περισσότεροι από 1.000.000 σκύλοι - όσο για τις γάτες είναι σχεδόν διπλάσιες).

Η οικονομική κρίση είναι ένας από τους λόγους που πολλοί ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στο κόστος της συντήρησης ή και θεραπείας που πιθανόν θα χρειάζονταν. Οι δήμοι δεν έχουν πόρους διαθέσιμους να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα η φροντίδα τους να περιορίζεται στις εθελοντικές οργανώσεις και σε ευαισθητοποιημένους ιδιώτες, οι οποίοι εκτός από προσωπική εργασία, χρειάζονται φάρμακα, ιατρικά υλικά, τροφές και χώρους να τα στεγάσουν.

Μέσα από εισφορές και δράσεις, συγκεντρώνουμε χρήματα που παραδίδονται σε συγκεκριμένες οργανώσεις μετά από συνεννόηση και προγραμματισμό. Ακόμα και η μικρότερη εισφορά είναι χρήσιμη και σημαίνει πολλά για τα ταλαιπωρημένα ζώα που βρίσκονται στο δρόμο.